[]

numaralı güneş gözlüğü - wayfarer

selamlar duyuru ahalisi,

gözlerimin ikisi de 3 derece civarında miyop ve gözlük kullanıyorum. lens kullanmak istemiyorum çünkü normal insanlara göre ellerimi gözümün civarında dolaştıramıyorum bile (kirpiklerimin dipine falan dokunamıyorum kesinlikle) en geç 1-2 ayda alışabileceğimi söylüyorlar ama alışacaksam da sene içinde alıp alışayım diyorum lenslere.

daha önce (gözlerimin derecesi düşükken) numarasız güneş gözlükleri kullandım ama gözlerim ilerleyince onları kullanamaz oldum, bu yaz için numaralı camları olan bi wayfarer almak istiyorum.

merak ettiğim konu şu; bu numaralı rayban camları da normal rayban'ler kadar koruyucu ve kaliteli midir, ve tahmini ekstra ne kadar öderim gözlükçüye? bir de ankara'da bu işi ucuza kapatabileceğim bir yer var mıdır?

teşekkürler şimdiden.

 
benim gözlerimde 3 derece miyop aynı ben de lens kullanamıyorum. geçen tanıdığım bi gözlükçüye sordum aynı soruyu, her güneş gözlüğüne numaralı cam olmuyormuş, belli modellere yapabiliyormuş. öyle rayban'a falan gerek yok dedi çünkü baya pahalıya geliyor öyle olunca ama kaliteli markasız çerçevelere aşağı yukarı 100-150 lira civarına yaparım dedi..


  • tadin kaldi  (19.05.12 17:30:53) 
numaralı güneş gözlükleri gerçekten pahalı. ayrıca kişiye özel üretim olduğu için indirim de olmuyor. ucuz olanlarıyla da kolormatikli abiler gibi gezmek zorunda kalırsın.

en iyi çözümü lens+normal güneş gözlüğü ikilisi. hem indirimli sezonunda iyi bir güneş gözlüğü alabilirsin, hem de gözlük illetinden kurtulursun.

lense karşı 6 sene inatla durmama rağmen, sonunda ben de teslim oldum. ve daha önce lense geçmediğime pişman oldum. alışması gerçekten bir iki ay sürüyor en fazla. aylık lenslerden alıp ilk bir ay çıkarma yeter. takıp çıkarması da birkaç denemeden sonra çocuk oyuncağı.
  • sinematematikci  (19.05.12 18:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.