[]

office 2010 - dipnot çizgisini düzenlemek (ms word)

sevdiceğim tez yazıyor ve büyük bölümünü bitirdi sayılır. fakat alt taraftaki dipnot çizgisi çok solda kalıyor. yazılar sayfanın solundan 4 cm uzakta durmak zorunda. fakat dipnot yazdığında sayfanın altında yazıları dipnottan ayıran dipnot çizgisi çok daha soldan başlıyor. hocaları bunu düzelt demiş, nasıl düzeltilir ki bu dipnot çizgisinin konumu? uğraştım ama bulamadım bir türlü.




 
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (18.05.12 22:32:44) 
@cok sey hakkinda az sey bilen adam

teşekkür ederim, fakat ekle bölümünde başvuru yok, çapraz başvuru var. orada da konum diye bir seçenek yok :/
  • mr rosebud  (18.05.12 22:36:30) 
Daha iyi yardımcı olabilme adına sizin için ekran görüntüsü aldım, şöyle buyrun:

i.imgur.com
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (18.05.12 22:40:08) 
@cok sey hakkinda az sey bilen adam

çok teşekkür ederim uğraşmışsınız. o pencereye ulaştım fakat çizgiyi düzenleme adına bir seçenek yok maalesef.

aldığınız ekran görüntüsünde dipnotun hemen üzerinde yatay bir çizgi var ya, işte o çizgiyi daha sağa almak istiyoruz.
  • mr rosebud  (18.05.12 22:47:12) 
Renkli noktalarla işaretlediğim alanların altındaki butonlara sıralı olarak (1-2-3 şeklinde kodladım) tıklayın ve son olarak paragraf çubuğunu sürükleyin. Sonuç ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi olacaktır.

i.imgur.com
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (18.05.12 22:57:08 ~ 22:57:26) 
@cok sey hakkinda az sey bilen adam

çok çok teşekkür ederim ilginize valla, şapka çıkarıyorum.

resimde gösterdiğiniz biçimde aynı sırayla yaptım fakat çizgi ölüyor da hareket etmiyor. o çizginin yanında beliren simge seçilmiyor. dipnot içeriği ve normal yazılar lönk diye kayıyor paragraf işaretçisini çekince ama çizgi sabit durduğu yerde duruyor. büyük ihtimalle tez formatına uydurmak için sayfa ayarlarıyla çok oynadığımız için oldu. anladığım kadarıyla buradan yapılıyor. artık uğraşıp didinip bir şekilde yapıcaz. tekrar çok teşekkür ederim, iyi akşamlar..
  • mr rosebud  (18.05.12 23:17:02) 
Aşkolsun, ne demek, bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana...

Yine de olur da tez dosyasını bana ulaştırmakta herhangi bir sakınca görmezseniz kendim de kontrol edebilirim. Belki (dediğiniz gibi) ayarlarla uğraşırken biçimlendirmeyi kilitlemiş vb. olabilirsiniz. Yapılabilecek bir şey varsa seve seve yardımcı olurum. Tez sonuçta, ciddiye alınacak bir şey? Mutlu geceler dilerim.
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (19.05.12 00:01:08) 
@cok sey hakkinda az sey bilen adam

çok memnun olurum gerçekten. sözlükten veya duyurudan mail adresinizi alabilirsem göndereyim tezi. kafayı yemek üzereyiz şu an bir yandan facebook üzerinden konuşuyoruz ve ne yaparsak yapalım olmuyor.
  • mr rosebud  (19.05.12 00:05:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.