[]

Yakın arkadaşa düğünde ne takmalı?

Selam Romalılar
Şimdi durum şu:

Damat üniversiteden arkadaşım
Gelin üniversiteden sınıf arkadaşım
Ben okulu uzatmış, işsiz güçsüz malın biri

şimdi ikisini de iyi tanıyorum ne yapıcağımı şaşırdım. bi yandan bişeyler takmasak ayıp olacak diğer yandan da babamdan para alıpta gidip 150liraya küçük altın almayıda gönlüm elvermiyor. diğer yandan ikiside beni bilirler kesinlikle kızacaklarını darılcaklarını zannetmiyorum ama orda arkadaş ortamı içinde de mal gibi kalmak da istemiyorum. ne dersiniz ne yapmalı?

 
50 lira tak sende 150 liraya altın alma


  • altini ser incisi ker  (18.05.12 15:54:30) 
ikisini de mutu edebilecek bir hediye verebilirsiniz orda. anısı espirisi olan bir şey. böylece bir şey takmanıza gerek olmaz.hem de sizde ve onlarda anısı olur.


  • c1b2k3  (18.05.12 16:08:43) 
gram altın diye birşey var, minik dikdörtgen şeklinde olup şeffaf-sert plastik-minik kutularda kutulanmış olarak satılıyor (kutunun kulbunda iğne var, oradan iliştiriyorsun geline/damada). 1 gramlığı 97 tl, 0.5 gramlığı 50 tl civarında (bu ikisinin görünüm açısından hiç bir farkı yok, yalnızca ambalajlarının üzerinde 1 ya da 0,5 gr oldukları yazıyor). bunlar 24 ayar ayrıca. bunların yanında bir de 22 ayar gram altınlar var, onun 0,5'liği 47 lira, kutusu aynı, yalnız şekli yuvarlak. bir de çeyrek altının küçüğü var, o da biçim olarak çeyrekle aynı, yalnız biraz ufağı. gram olarak bildiğimiz çeyreğin yarısından daha aza tekabül ediyor ama fiyatı yarısı gibi, 72 tl. bunların tümü güncel fiyatlar (benzer durumlar için birkaç tane aldım bu haftanın farklı günlerinde), yalnız hafta boyunca altın tabanda seyrediyorken bugünden itibaren çıkışa geçti dediler, bilgn olsun.

yukarıda saydıklarımın tümü, altının yükselişi-alım gücünün azalması gibi nedenlerle ortaya çıkan alternatifler ve son zamanlarda düğünlerde yaygın biçimde takılıyorlar. bana kalırsa -görece- az miktarda para takmaktan biraz daha düzgün alternatifler bunlar. bütçene uygun olan bir tanesini seç, hem seni zorlamamış olsun, hem de arkadaşların sevinsin :)
  • manuel mandalina  (18.05.12 16:14:20 ~ 16:17:21) 
Ben kendi nikahımdan sonra anladım ki, en yakın arkadaşlarıma bir çeyreklik alıp gitmek en mantıklısı çünkü düğünde takılan altınlar yatırım olarak kullanılınıyor. Özel bir şey alınca her zaman kullanılmıyor ya da zevkleriniz uyuşmuyor, falan filan,,,


  • kayailesi  (18.05.12 16:16:16) 
sen biyerden 150 bul bi çeyrek al tak dostum. bunlar önemli mevzular. gün olur devran döner. 150 tl verince ölmezsin.


  • aeroflot  (18.05.12 17:01:36) 
2 arkadaş birleşip küçük altın takın. onlar da öğrenci idi.
bir şey bekliyor olamazlar zaten.

  • xenophobic  (18.05.12 17:25:12) 
damat arkadaş gelin arkadaş bi şekilde 150 lirayı denkleştirmen şart onlar kızmasada aileler bile duruma girer bence altını almalısın


  • bunumu demek istedin  (18.05.12 17:32:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.