[]

Saf arkadaşın kan emici arkadaşları

Can ciğer 15 yıllık bir dostum var. Dünya tatlısı iyi bir insan. Biraz da saf. Çok iyi niyetli diyelim.

Başka bir şehre taşındı. Oldu 2-3 sene. Orada güzel bir iş kurdu böyle nargileli falan deniz kenarında. Zaten aileden de oldukça zenginlerdi, ihtiyacı da yoktu gerçi ama o da ben de bir iş tutturayım böyle demiş. Güzel ruhunun şansına da mekan kapılardan taşıyor. Harika bir yer olmuş.

Ben bunun yanına gittim. Baktım bir sürü kanka kılıklı çakal arkadaşı var. Bunun sırtına vurmuşlar, ağzından lokmaları alıyorlar. Bu da saf, farkında bile değil durumun. Kılık kıyafetler, hal ve hareketler bildiğin apaçi bir tayfa. Kasayı masayı bunlara vermiş hep. Sordum ne kadar maaş veriyorsun bunlara? Dedi kasa orada aylık 3-4 bin istedikleri kadar alıyorlar.

Hani görseniz mekana nargile içmeye almazsınız o derece. Uzaktan bağırmalar, gürültülü gürültülü konuşmalar, cücük sakallar, cahil-cühela bir tayfa işte. Bildiğin çakal tayfası.

Zamanında arkadaş olmuşlar bu bizim safla, şimdi de çökmüşler resmen çocuğa. Benden hiç hoşlanmadılar, bakışlarımı ve düşüncelerimi aynen hissettiler. Beni işi uyandıracak tehlike olarak gördüler. O enteresan duyguyu anlatamam size. Arkadaşım gidince sessiz kalmalar falan. Hani olur da ben de artık buradayım desem düşün nasıl çomak sokmuş olurum tekerlerine. Oh babam al ayda 3000 lira buldun saf çocuğu.

Bilmiyorum anlatabildim mi? Bu durum hiç hoşuma gitmedi. Söylesem mi söylemesem mi bilemedim.

Ne diyorsunuz?

 
yani bu kadar bariz bir cevap verilecek başka duyuru yoktur heralde :)

git de söyle. ailesi ne diyor bu duruma? babası el atsa duruma?
  • dwight  (18.05.12 11:21:52 ~ 11:22:14) 
  • vadrigar  (18.05.12 11:21:58) 
@dwight şimdi nasıl desem söyleyince de eziklemek gibi olmuyor mu? hani ''ulan sen safsın, yapacağın işe tüküreyim bu böyle olmaz'' demek gibi sanki.

arkadaşın paradan yana hiç sıkıntısı yok, ona göre herkes mutlu olsun. baba da başka şehirde, hayatta uğraşmaz bununla. dediğim gibi değişik bir aileler.

böyle durumlarda duruma ben kimim de müdahale edeyim? alan-satan memnun sanki.
  • diskbudur  (18.05.12 11:25:53) 
eziklemek olmuyor. uyarmak oluyor. sen söylersin bir şey yapar yapmaz ona kalmış.

çıkarın olsa tamam diycem de. çıkarın yok? yanlış anlayacağını sanmam.
  • dwight  (18.05.12 11:29:39) 
abi git söyle söylemesine de bu çakallar sen ortamdan ayrıldıktan sonra kesin fitillemişlerdir o arkadaşı..
bilirim öyle tipleri aklına bile gelemeyecek senaryo yazıp ardından da senin onlar hakkında söyleyeceğin olumsuz en ufak kelime ile "bak biz demiştik" triplerine de girebilirler kendi aralarında.sonra sen zararlı çıkarsın.
nasıl anlatayım bilmiyorum.
ama sen bilirsin yine de.
sağlam konuş yani konuşacaksan da.
  • vcellist  (18.05.12 11:30:11) 
dersen sen kötü olursun gibi bi his var içimde.

ama söylemeden de olmaz.

en iysi söyle gitsin.
  • brkylmz  (18.05.12 11:30:28) 
Bi sor bakalım nasıl tanışmışlar muhabbetleri nasılmış, sonrasında gözüm tutmadı bunları de izah et durumu.


  • basond  (18.05.12 11:31:55) 
@dwight şimdi müdahele ederim, ondan sonra ne bileyim tutar da eskisi gibi olmaz dükkan. ters gider bir şeyler falan... ? ben acayip şanssızım böyle karıştığım konularda. ben bir şeye karışırsam felaket sarpa sarıyor işler. aslında ikilemim bu benim.


  • diskbudur  (18.05.12 11:32:02) 
bence de sağlam bir konuşma hazırla. bunlar seni kullanıyor galiba eheh diye girmezsin heralde :)

"ben artık burdayım desem" demişsin ya. orda mı olacaksın bir süre?
  • dwight  (18.05.12 11:32:47) 
bir de dediğin gibi işlerin bozulması halinde üzülen taraf yine sen olursun..
müşteriyi ya o çakallar çekiyorsa:)

  • vcellist  (18.05.12 11:35:24) 
evet ya, müşteriyi o çakalların çekiyor olması da olası bir durum.

o tip adamlar bu konuda baya iyiler heralde ki hemen hemen her mekanın önünde 2-3 tane varlar.

eğer arkadaşın da maddi olarak durumundan memnunsa pek sorun etmeyin o zaman.

ha 3000-4000 o adamlara fazla mı? evet fazla. ama kaz gelecek yerden de tavuğu esirgemiyor demek ki arkadaşınız...
  • brkylmz  (18.05.12 11:37:49) 
bence direkt söyle arkadaşına
ben bile burdan rahatsız oldum abi..
madem o kadar yakın arkadaşın, kafasına vura vura anlatacaksın..
  • sli  (18.05.12 12:19:32) 
yanına bir akrabasını alsın koysun kasaya geçiş dönemi için geliyo işte durumu yok çocuk bende kalıcak zart zurt. sonra istediği gibi şekillendirsin kadrosunu


  • gündüz m  (18.05.12 12:36:03) 
sinsi ol onların planını uygula lönk diye söylersen yanlış anlaşılırsın sabret alttan alttan ver ateşi gerçekleri küçük küçük çıtlat zaten saf insansa dolduruşa gelecek en nihayetinde en ufak bir şeyde kendi farkında olmasada doğru yolu bulup düşmanlarına sırtını çevirecek yoksa zor


  • stayout  (18.05.12 12:43:15) 
herkes mutlu olsun istiyosa seni pek dinlemeyebilir para yönündn zaten sıkıntısı yoksa boşver demek geliyo ama tanışma hikayesine gir istersen zaten çıkarlarına kendisiyle takılıyolarsa arkadaşına yanaşma olayında vardır bi pislik ordan bağlarsın belki sonrada açıkça konuyu tamamlarsın zaten gözüm tutmamıştı gibilerinden...


  • bunumu demek istedin  (18.05.12 13:55:03) 
Valla arkadaşın para derdi yoksa, işler de yolundaysa, arkadaşın da parasını kazanıp "herkes mutlu olsun" kafasında ise boşver uğraşma

demek istiyorum ama 3000-4000 de iyi para. Kıskanıyor muyum ne :)
  • lazor  (18.05.12 14:39:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.