[]

kredi kartı yıllık sabit ücret

Bu ücret kalktı mı artık tamamen tüm kredi kartlardından?
Bir adet kredi kartı alasım var fakat ne almam gerektiğine de tam karar veremedim. Axess düşünüyorum ama tam emin değilim. Var mıdır öneriler?



 
evet kalkti senden istediklerinde de tüketici haklarini kullanip mahkemeye idiyorsun ve senden bir daha almiyorlar o parayi.


  • pembeli kiz  (25.09.08 12:31:13) 
kesin emin olmak istiyorum ama ben?


  • blackidom  (25.09.08 12:40:00) 
hayır, kalkmadı. defalarca soruldu önceden, biraz aratırsanız ayrıntıları bulabilirsiniz.


  • 386 dx  (25.09.08 13:16:45) 
tam olarak emin olmak için bir öneri. tüketici hakları ile ilgili dernekler var. bunların uzmanlık alanları bu işler. tükoder gibi

bunlardan birine telefon edip sorun. daha bir pratik bilgileri vardır diye düşünüyorum.
  • mea maxima culpa  (25.09.08 13:30:49 ~ 13:31:33) 
50 bin sayfalık sözleşme var ya kart alırken imzalıyorsun. orada yazana göre yasal olarak mecbur olabiliyorsun ödemeye.


  • darknum  (25.09.08 13:45:34) 
finansbank sozlesmesinde var mesela. ilk verdiklerinde hop karta borc isliyolar.


  • disq  (25.09.08 13:59:37) 
bu ücreti ödememek için bankaya dilekçe vermiş ve parayı ödememiştim. ama kartı aldığın şubeye gidiyorsun dilekçe için.


  • miymiymiy  (25.09.08 15:17:15) 
asya bank kredi kartı ücreti almıyor, müşteri hizmetleri de iyi, faizden fazla geçirmiyorlar (fazi demiyorlar ama herneyse işte). tek eksisi taksit imkanı çok yok ama ben netten alışverişlerde kullanıyorum ve çoğu e-marketlerde taksit oluyor asyaya.

pederin kredi kartlarında ise yıllık ücret alınıyor, biraz uğraştım ama kesinti oldu genede. zor yani, sömürüden kurtulmak o kadar kolay olmasa gerek.
  • akcelik  (25.09.08 17:39:40) 
arkadasim eger yillik kesinti yaparlarsa musteri iliskilerini ara blof yap ben kapatmak istiyorum kredi kartı hesabımı de seni 25 ytl ile ikna etmmeye calisiyorlar,beni edemediler,ben kapattırdım 3 gun sonra aradılar ,hesabınıza 50 ytl akbank axess chippara yatıralım tekrardan açalım kullanıma dediler ben de kabul ettim .:)
bir de dilekçe yaz geri iade iste kesintiyi,onuda geriye verebiliyorlar genelde.

  • manonflier  (25.09.08 20:20:59) 
defalarca bu konu hakkında yorumlar yapıldı bir türlü bir sonuca erişildiğini görebilmiş değilim

arkadaşlar kalktı kalkmadı durumlarını boşverin siz bunun tam cevabı tam olarak bir kanun çıkarılmadı henüz bunun hakkında sadece müşteri lehine verilmiş mahkeme kararları var.

ikinci olarak istedikleri kadar maddeye koysunlar belki zorla ödettirirler ancak "tüketici mahkemeleri" ne yapıcağınız bir başvuru ile bunu faiziyle geri alabilirsiniz. bunun hakkında da örnek teşkil eden içtihatlar(mahkeme kararları) mevcut. (merak eden varsa gönderebilirim)

üçüncü olarak bir kere mahkemeden böyle bir ilamı (hukuki dayanak) aldıktan sonra bir daha sizden bu ücreti kesemiyorlar kesseler bile mahkemeye gitmeden bu ilamı gösterip paranızı geri alabilyorsunuz.

dördüncü olarak Tüketici mahkemelerinde masraf yoktur herhangi bir ücret talep edilmez korkmayın gidin arayın hakkınızı..

son olarak limitinizi bilmiyosanız kredi kartından uzak durun :)
  • from brain to fingers  (26.09.08 08:25:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.