[]

odtü itü'de mbg ve bahçeşehir üni'de biyoinformatik okuyanlar

bu sene üniversite tercihi yapacağımdan dolayı belirli sorular sormak için size ulaşmam lazım. bulun beni.




 
sor bakalım :)


  • mandayinasekeyi hastasi kizilcikserbeti  (21.06.12 14:29:02) 
seneye kaldım ama yine de sorayım aklıma gelenleri nasıl olsa lazım olacak. keşke üniversitenizi yazsaydınız.

mezun musunuz okuyor musunuz bilmiyorum ama bu bölümün yurt dışına çıkma olayı zaten herkesin diline düştü fakat, birden fazla yerden aynı zamanda bu bölüm ile yüksek lisans vb yurt dışına çıkmanın diğer bölümlere nazaran daha kolay olduğunu duydum. yani döneminde ortalama bir derece yapan boğaziçi üniversitesi mezunu yurt dışına yüksek lisans için kovalarsa(erasmus falan varsa mesela) çıkabilir dendi bana. ne derece doğrudur bir tecrübe var mı sizden ya da çevrenizde?

özel üniversitelerin bu bölümle ilgili olarak olanak fazlalığı sebebiyle(laboratuvar şartları, akademisyenler) daha avantajlı olduğunu duymuştum, seneye kaldığıma göre bu listeye bilkent, koç gibi üniversiteler de girebilir bahçeşehir'le beraber. bu ne derece doğru. aynı bölüm, farklı üniversitede arkadaşınız ya da bu durumla ilgili herhangi bir fikriniz, bilginiz var mı?

biyolojiden dönme olduğu ve akademisyen kalitesi gerekçesiyle itü'de mbg okumayın diye bir hikaye duydum. ne derece doğrudur itü'de okuyor ya da mezun iseniz?

bahçeşehir üniversitesinde biyoinformatik okuyanlar temel yazılım dersleri alıyorlar. akademisyenlik düşünüyorum ben o yüzden böyle fark yaratan dersler görmek önemli. biliyorum üniversite biraz da bireyin çabasıyla bir yerlere geldiği bir şey ama yine de bu dersler bize temel oluşturacak kadar iyi mi onu soracaktım.

yine bahçeşehir üniversitesinde lisans eğitiminin bir yılını yale'da geçirmeyle ilgili bir durumdan bahsediliyordu. gerçi bu durumla ilgili yardımı bahçeşehir rehberlikten de alabilirim ama yakalamışken belki bahçeşehir'de okuyorsunuzdur. sormuş olayım.

odtü ve boğaziçi'nde okuyorsanız da genel bir üniversite hakkında görüşünüz varsa ekstra öğrenmek hoş olabilir. şimdilik bunlar, aklıma geldikçe eklerim rahatsızlık vermezse.
  • rubenanyukov  (21.06.12 20:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.