[]

Bu kompiter kaç para eder?

Lise bitiyor, ben de diyorum ki elimdeki bilgisayarın birkaç parçasını yenileyeyim ya da bunu satıp yenisini alayım, bir de üstüne laptop alayım. Evdeki pc biraz oyun bilgisayarı stayla olucak, laptop da işte ağır olmayan photoshop, fireworks, after efects işleri falan için.

Elimdeki bilgisayarın özellikleri şöyle:
Islemci: Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz
RAM: 4,00 GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz
Anakart: Foxconn G31MX Series (Socket 775)
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 3600 Series
HDD: 625GB Western Digital WDC WD6400AACS-00G8B0 ATA Device (SATA)

şimdi ben bu alete yaklaşık 300 liralık masraf yaparak 1-2 parçasını değiştirerek oyun bilgisayarı yapabilir miyim? Öyle en yüksek ayarında CoD oynayayım'cı değilim ama normal ayarında Syndicate oynarken de kasmasın yani.

Yoksa aleti bu şekilde satıp yeni bi alet almak mı daha mantıklı olur? Kaça gider ki bu alet?

 
biraz düşük gidibilece fiyatlardan yazacağım, şimdi çıkıp biri itiraz etmesin, ölücü değil realistim.

işlemci: 150'den fazlaya alıcı bulmaz
ram: 100
anakart: bu anakarta para verebilecek var mı bilmiyorum ama 50-60 civarı
ekran kartı: 60-70
hdd:100-120

300 liralık masrafla ekran kartını değiştirebilirsin o da seni idare eder. ama değiştirsen daha iyi.
  • saiko  (17.05.12 17:10:15) 
ortalama 400 tl'ye gider yani size göre bu kasa. 400'ün üstüne 600 ekleyip toplama bi kasa yapabilir miyim dediğim gibi orta düzey bi' oyun bilgisayarı ayarında?


  • hjarteblod  (17.05.12 17:34:56) 
300-400 arası gider sorunsuzsa en fazla. satıp yeni bir kasa toplarsanız hem uzun ömürlü hem performanslı birşeyler yapılabilir.
1000 liraya çogzel şeyler çıkar ortaya monitör falan ihtiyacınız yoksa.

  • cura ut valeas  (17.05.12 17:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.