[]

Ankara'da tütün almalık yer

Selamlar , uzun süredir kafamda vardı bugünde boş olunca tütün alıp şu doldurma tütün olayını bir deneyeyim dedim. Benim kulaktan dolma itfaiye meydanı ve amerikan pasajı kalmış aklımda ama genelde itfaiye meydanına git dediler. Sizce nereden ve hangi cins almalı (Adıyaman al diye kalmış aklımda.) Bu arada boş sigarada alacağım gidince birde makinesini tabi sarmayı becerebileceğimi sanmıyorum. Sizce nereye gidip alayım. Birde ulustan itfaiye meydanını nasıl bulurum :)Teşekkür ederim şimdiden.




 
istanbul'dan yazıyorum;
ankara'da nerden alacağını bilmiyorum ama alacağın yeri bulursan birkaç taktik vereyim :)

1-) satıcıya yıllardır tütün kullanıyormuş izlenimi vermeye çalış.
2-) doğrudan "adıyaman çelikhan tütünü almak istiyorum" de.
3-) sert, orta, yumuşak? diye sorarsa, yumuşak de.
4-) gösterdiği tütün torbasından bir avuç tütün al eline ve onu sık.
5-) sıktıktan sonra elini aç ve tütünü izle, geri eski haline dönüp dönmediğini kontrol et.
6-) bu hareketi kendinden emin bir şekilde yap.
7-) ekstra olarak tütünü koklayabilirsin ama ilk defa kullanacaksan zaten kokusundan bir şey anlamazsın. ama yap bunu. çok kötü kokuyorsa da vazgeç.
8-) kilo fiyatı 40'ın altına 70'in üstünde olmasın.
9-) yarım kilo alsan tahminim bir aydan fazla yeter.

ek olarak, sarmanı öneririm. o boş sigaraların filtreleri ve kağıtları güzel olmuyor. kaliteli arap kağıdı ve kesilmemiş ince filtre alıp sarmaya çalışabilirsin ve öğrendiğinde bu sana keyifli gelecek.

iyi günler, saygılar.
  • fernandez  (17.05.12 13:20:11) 
Oo maden bulmuş gibi oldum çok teşekkürler :) Birde yer tavsiyesi alsam Ankara'lı dostlardan.


  • layer26  (17.05.12 13:24:00) 
bu arada, 5. maddede belirtmemişim, tütün geri eski haline dönmeli :)


  • fernandez  (17.05.12 13:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.