[]

laptop ile TV arasındaki aşılmaz yol

merhabalar herkese,

bir vga ve bir hdmi çıkışı olan laptopum var ve bir de s-vhs, av, scart girişleri olan bir tv var.
Özetle, bilgisayar yeni, tv eski sayılır, ve arada görüntü aktaracak bir kablo çeşidi bulamadım. belki adaptör kullanmak gerekecek ama o da pahalıya geliyor. araştırdım biraz ama yok dijital görüntü yok analog görüntü vs vs karışık geldi, anlamadım bu mevzuyu. somut olarak bilgisayardan tv'ye görüntü aktarmamı nasıl sağlarım? film falan izleyecim.

 
vga to scart kablo ya da vga to scart kablo ile goruntuyu aktarabilirsiniz her iki taraf da analog oldugu icin ama ses aktarimi icin ayri bir kablo almaniz gerekecek.

HDMI dijital bir cikis oldugu ve sizin TV de de dijital giris bulunmadigi icin o portu kullanamazsiniz.
  • yilmazyildirim  (16.05.12 16:37:44) 
hdmidan oluyo mu bilmiyorum ama vgadan av olsun scart olsun onlara olan kablolar var. elektrikçilere sorabilirsin. ama sadece görüntü taşıyacaktır bunlar televizyonunda aux girişi varsa onunla halledebilirsin. ama görüntü kötü olacak.


  • jjwa  (16.05.12 17:26:54) 
mediamarkt'a teknosaya falan sordum ama vga to scart kablo olmadığını söylediler. kablo varsa internetten alıcam artık. eski bir gittigidiyor ilanı var ama adam görütü aktarma garantisi yoktur yazmış :D


  • k4l3m  (16.05.12 17:52:59) 
teknosayı falan boşver olmaz onlarda. elektrikçilerde olur bunlar. oturduğun yerde ara sokaklarda gezin biraz vardır elbet.


  • jjwa  (16.05.12 18:02:43) 
tamam civardaki alakalı yerlere bakınıcam artık, ama internette de bulamadım öyle bi kablo alacak yer?


  • k4l3m  (16.05.12 18:40:07) 
bir çıkışı printer girişine benzer mavi,diğer girişide plazmaya takılabilecek kablo arıyorum bende((VGA imiş bu,media markt a ki oğlan öyle sölüyor)).ankaradayım ve ulus konya sokaktan başka bir yerde bulamayacağımı sölüyolar,ankaralı olan var mı acep dostlar


  • Sourlimes  (17.05.12 01:40:48) 
k4l3m ha bu arada sakın internetten alayım deme aldık biz,okumuyo ne pc ne plazma sıkıntı olur ondan sora.paraya yazık


  • Sourlimes  (17.05.12 01:42:34) 
evet ankarada konya soskakta rahat bulabilirsin tarif ettiğin işi görecek birşeyler.


  • k4l3m  (17.05.12 19:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.