[]

Aynı anda iki farklı şehirde ssk'lı olmak (çalışıyor görünmek) mümkün mü?

Soru başlıkta, teşekkürler.




 
değil. müşterek sistem var nere gidersen git.


  • fempusay  (16.05.12 15:16:45) 
ben de fempusay'ın dediği gibi sanıyordum lakin olabiliyormuş. bir müşterimin gün dökümünü alırken hem diyarbakır hem de şanlıurfa'da sigrotalı göründüğünü fark ettim. adamı uyardım başına iş alırsın falan diye. söylediğine göre sgk'ya gitmiş, orada herhangi bir problem olmayacağını söylemişler.yazdığım son cümle müşterimin aktardığı bilgi geri kalanını gözlerimle gördüm.


  • nicotinell sakizli muhallebi  (16.05.12 15:39:03) 
kısmi çalışma yapılıyorsa mümkündür. örneğin; ayın 15 günü başka bir şehirde, ayın diğer 15 günü başka bir şehirde çalışılıyordur.


  • isyankar tosbaga  (16.05.12 15:53:49) 
söylediğim şey babamın iş yerinde çalışan işçinin işten çıkarılmasının ardından sigortasının iptal edilmemesi üzerine sanıyoırum çalışma müdürlüğü elemanlarının adama söylediği meseledir. bu konuda muhasebecilerin de aynı görüşü paylaştıklarını ve başka bir yerde eski sigortayı kapatmadan çalışmanın imkanı olmadığını söylediler. ben de nasıl bilecekler ki? diye sordum. muhasebeci (smmm) ortak sistem evcut, ordan bulunuyor demişti. olay budur.


  • fempusay  (16.05.12 15:56:11 ~ 15:56:29) 
mesela xholding istanbul'da tam zamanlı işim var ama izmir'deki yholding'e telefon aracılığıyla aktif şekilde bilmemne danışmanlığı yapıyorum. ne olacak bu durumda?


  • 9kuyruklukedi  (16.05.12 15:56:29) 
istanbul izmit gibi veya izmir manisa gibi i2 şehirde olabilirsiniz. hatta uçakla gidilip gelinebilecekse yine olabilir. sadece bu durumu maliyeye ispat etmeniz yeterlidir. hatta birine fiilen diğerine evden de çalışabilirsiniz. ssk bu yönü ile ilgilenmez. sadece sizden ve işverenlerden alacağı prim ve kesintilere bakar.


  • ground  (16.05.12 15:58:09) 
ya o ikinci şirket sana ödemeyi nasıl yapacak? danışmanlık durumu çok farklıdır. öğretim üyesi danışmanlık yapıyor ama sigortasını (es) üniversite yapıyor. döner sermayeye kesintisini yatırıyor, danışmanlık ücretinin geri kalanını cebe indiriyor. ilgili firma sana çıkışı nasıl yapacak? ikinci sorun için bu önemli.


  • fempusay  (16.05.12 15:58:16) 
ekleme: mali müşavir de kesinlikle bir engel olmadığını teyit ediyor.


  • ground  (16.05.12 16:00:18) 
mümkün


  • dokuzonbeş  (16.05.12 16:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.