[]

avukat arkadaşlara soru

selamlar,

turkcell'den artık gına geldi. her reklam yaptıklarında kandırıldığımı bir kez daha hatırlıyorum. 3g konusunda acaip mağdur hissediyorum.

adamlar son reklamlarında iyice aymazlığa vurup türkiye genelinde ortalama 11 mbps 3g hızına sahip olduklarını duyuruyorlar. ama ben 7.2 mbps maksimum hıza ulaşabilecek cihazımda 4 mbps(bu da nadiren) üstünü hiç göremedim. hatta evimde 1 mbps hızı bile zor görüyorum. ayrıca yıllar önce bu adamlar boğaz vapurlarında reklam yaptı 3g var diye ama ben boğazda 3g kullanabilen kimse görmedim şimdiye kadar.

bu yüzden kandırıldığımı düşünüyorum. müşteri hizmetlerini aradığımda dalga geçer gibi 0,5 mbps hız idealdir, yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. ve bu hizmet için parayı tıkır tıkır ödeyip hizmeti taahhüt edildiği gibi alamamak beni rahatsız ediyor.

bu yüzden dava açmak istiyorum. hem maddi hem de manevi tazminat davası. bu davayı kazanma ihtimalim nedir? ayrıca eğer kaybedersem dava, avukat masrafları ne kadar tutar?

teşekkürler.

edit: tamam 11 mbps'ye kadar diyor. ama ben istanbul'da yirmiden fazla yerde test yaptım. Ama 4,5 mbps yi aşamadım hiç bir yerde. hani test yaptığım yerlerin 2-3 ünde görsem o hızı anlarım. ama hiç bir zaman bu hızlara ulaşılamıyor. bir ürün için reklam yapılırken kullananların hepsinin olmasa da genelinin bu kalitede hizmet alacağını taahhüt etmiyor mu? ama o kalitede hizmet alan kimse yok. bu kandırmaca değil mi?

 
çeşitli yerlerde dene önce. bağlandığın cihazın kalitesini göz önünde bulundurarak çeşitli yerlerde ne kadar çektiğine bak. sonra uzun bi davanın farkına var. sonuçta dava açacağın kurum türksel falan.


  • female demon  (16.05.12 10:33:53) 
11 Mbps hızımız var derken 11 Mbps'ye kadar terimini kullanıyorlardır. Bu da demek oluyor ki Türkiye'nin her yerinde her zaman 11 Mbps olamayabilir. Yani "sizin evinizde çekim gücü düşüktür ve 1 Mbps olması normaldir" derse Turkcell hukuken haksız olmaz. Nitekim ttnet de 8Mbit'e kadar internet hızımız var diyor ama 8Mbit neredeyse hiç sağlanmıyor. Sözleşmede de hızın değişik koşullara (yoğunluk, kablo bağlantıları vs.) göre düşük olabileceği belirtiliyor. Turkcell ile aranızda olan sözleşmede de buna benzer bir ibare yer alıyordur muhakkak. Ancak sözleşmeyi dikkatlice okuyun ve sözleşmeye göre haksız oldukları bir konu var ise dava açmayı deneyebilirsiniz.

Avukat değilim. Ancak kişisel görüşüm bu yönde.

Ek olarak böyle bir davayı kazanmanız durumunda bu dava emsal gösterilip binlerce hatta milyonlarca dava ile karşı karşıya kalabilir Turkcell. Sizce bu riski göze alabilecek bir sözleşme midir Turkcell'in ki?
  • himmet dayi  (16.05.12 10:34:20 ~ 10:36:03) 
hiç bir şekilde kazanamazsın. çünkü o boğazdaki reklam dahil tüm reklamlarda "bulunulan mekana, kşullara vb göre hız farklı olabilir" diye yazıyor sürekli. sadece bunu gösterip tek celsede kazanırlar.

valla sen diğer operatörleri kullanmamışsın bence. o yüzden turkcell'e ohe ne güzel de olsun bitsin :)
  • ben smyrna  (16.05.12 10:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.