[]

maden suyu - marka

şimdik soda ile maden suyu farkı olmasından mütevellit, sormak istediklerim var.

yaz ayları geliyor ve bir önceki duyurumda belirttiğim yüksek kilolarım nedeniyle (git: 408044) çok terliyorum ben. su ile birlikte kaybettiğim minerallerin de alınması gerek.

maden suyunun farklı markalarından dolayı içerikleri de farklı oluyor haliyle.
"amerikan obezite birliği sağlıklı bireyler için maden suyu tüketimini 600 ml. olarak belirlemiştir. ülkemizde tuz tüketimi genllikle yüksektir. aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. ayrıca fazla sodyum alımı idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için kemik erimesi sorunu için risk faktörü oluşturur. maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmeli. sağlıklı insanlar günde iki şişe, kilolu kişiler bir şişe içebilir." diye bir bilgi mevcut.

ondan dolayıdır ki hepsinin içeriğine bakamayacağımdan dolayı tavsiye edeceğiniz bir maden suyu var mıdır ?

düşük sodyumlu, yüksek kalsiyumlu bir şey arıyorum bu bilgiye göre.
mineralli su da deniyor heralde maden suyuna -ki her markanın üstünde bu yazıyor artık heralde- sormak istediğim sade mi içmeli yoksa meyveli vs. eklemeli olanlar mı içilmeli ? ikisi de aynı etkiyi yapıyor mu ?

bir de 200ml. şişeler yeter mi ki benim için ?
teşekkürler ediyorum.

 
uludağ bir de kızılay


  • stayout  (15.05.12 22:34:22) 
meyveli olanları pek tutmadı sanırım, pek çok kişiden de zararlı olduklarını duydum. uludağ hafif, türk kızılayı daha oturaklı bir içime sahipler.


  • anonimyususer  (15.05.12 22:39:19) 
kilo problemin varsa meyveli değil sade içeceksin

ama ben içine epey limon sıkıp 3-5 yaprak da nane atıyorum mis oluyo
  • la noix  (15.05.12 22:40:09) 
yurtdışında vitaminwater'lar moda. asitsiz çeşit çeşit var. aslında burda da çok tutulur ama neden getirmiyolar anlamadım.

neyse damla da güzel maden suyunda. damla ve kızılay seviyorum ben. uludağ premium da iyi. sırma berbat bi onu biliyorum
  • inancsiz deve  (15.05.12 22:45:48 ~ 22:46:04) 
@la noix ben de direk sadenin içine limon sıksam olur mu ki ?

@inancsiz deve vitaminwater'ı merak ettim şimdi. getirtmek lazım :)
  • baris daima  (15.05.12 22:53:43) 
sodyum oranına çok takılmamak lazım çünkü litrede mg seviyesinde. yani maden suyundaki sodyumu değil, günlük diyetinde bildiğin yemek tuzu konusunda hasas davranmak yetecektir zaten. (en çok kızılayda yüksek o da 1 şişede yaklaşık gramın 3 de biri ölçüsünde oluyor)

ayrıca bence en iyisi beypazarı. ama her yerde bulunmuyor, sonra kızılay ama bu ikisinin sodyum oranı nispeten yüksek. yanlış hatırlamıyorsam uludağ'ın baya düşük. zaten o da benim listede 3. sırada.

not: uludağ premium ile normal arasında da bir fark yok. tamamen marketing farkı içerik aynı.
  • hayo  (15.05.12 22:57:13) 
onu diyorum işte :D sade sodanın (ya bence maden suyu soda aynı şeyler :P bu saatten sonra alışmam zor anla işte) içine limon sıkıyorum. nane koyuyorum


  • la noix  (15.05.12 22:57:38) 
tabii ki beypazarı lan. ne uludağı ne damla'sı


  • şaman  (15.05.12 23:13:55) 
sanırım özkaynak kalsyum ve magnezyum açısından en zengin maden sularından bitanesi.


  • aeroflot  (15.05.12 23:23:27) 
ben kola vs içmeyi bırakalı çok oldu. içecek olarak günde bazen 2-3 maden suyu içiyorum. bazen limon sıkıyorum, bazen de %100 meyve sularından 1-2 parmak ekliyorum, bildiğiniz meyveli gazoz gibi oluyor.

limonlu maden suyuna bol buz koyunca epey güzel bir içki oluyor hatta. alkollü ortamlarda da iyi gidiyor :))
  • mea maxima culpa  (16.05.12 08:30:09) 
beypazarı +1

bi de sebebini unuttum ama nitrit nitrat oranının sıfır olması veya çok düşük olması gerekiyordu diye hatırlıyorum.
  • merhum  (16.05.12 09:20:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.