[]

diablo nedir arkadaş?

merhaba. diablo 2 lod'a başladım ama hiç sarmadı lan bu oyun beni. nedir yani bu? bi quest alıyorum, önüme geleni kesiyorum, sonra köye tekrar item götürüyorum. ben zaten 6 yıl boyunca wow'da yaptım bunu belki o yüzden sıkılıyorum ama 12 yıl boyunca oynanacak bir şey görmedim. bende mi gariplik var? ki çok severim bilgisayar oyunlarını, manyak gibi de oyun oynuyorum zaten ama bu diablo çok garibime gitti benim.

şimdi o yüzden de diablo 3'e çok uzağım, anlam veremiyorum yani. olayı nedir? multiplayer mı oynamak lazım zevk alabilmek için? diablo 2'yi single oynuyorum çünkü, o yüzden mı sıkılıyorum acaba?

bi fikir verin cidden çok boş bakıyorum şu anda bu muhabbetlere.

 
wow'dan yıllar evvel çıkmış bir oyundan bahsediyorsun farkındasın umarım?


  • bodom  (15.05.12 13:51:42) 
ben bilmem diablo falan ama sırf o etkinlikte bulunduğum için bir oynama isteği geldi bana da :D


  • asil123  (15.05.12 13:52:28) 
@bodom tabi ki wow'dan yıllar önce çıktı da ilk diablo çıktığında 6, ikincisi çıktığında 10 yaşındaydım. wow'a yetişebildim.

@celeron 23 yaşındayım insaf.

troll'lük filan yapmıyorum cidden anlamadım yani. laf sokmaktansa birisi çıkıp "hikayesi güzel, hack n slash kavramını getirdi, şöyle, böyle" bi şey dese de anlasam.
  • i was me but now he s gone  (15.05.12 13:58:21 ~ 13:59:28) 
Ben şahsen en çok item açlığımı bastırdığı için seviyorum. Garip mi bence evet çok garip :)


  • 9uncu nesilim ama para bende  (15.05.12 14:09:32) 
ona bakarsan ben hala açıp aoe oynuyorum, starcraft oynuyorum, sanitarium oynuyorum, hadi onları da geçtim cadillac and dinasours oynuyorum. senin bu mantığınla bunları da at çöpe gitsin.

bazı oyunlar var. kişinin çocukluk ya da ergenlik dönemine damgasını vuruyor. eskiden bu kadar tüketmiyorduk. bir oyunu sevdik mi bokunu çıkarır, 2 sene durmadan o oyunu oynardık. diablo da o tarz bir oyun işte. henüz rpg nedir, quest nedir bilmezken bize bu türü sevdirdi. o yüzden değerli. o yüzden millet hala açıp diablo II oynuyor. ama şu ana kadar oynamadıysan, bu saatten sonra oynayıp sevmen zor diğer tüm eski oyunlar gibi.
  • sir gawain  (15.05.12 14:31:42 ~ 14:33:48) 
@sir gawain çöpe atmak ne alaka öyle bir şey demedim ki ben. çocukluğumda oynadığım bir çok oyunu bulup ben de oynadım aynen, diablo'yu o zaman hiç oynamamıştım, şu anda da sarmadı belki o yüzden, bilemiyorum.


  • i was me but now he s gone  (15.05.12 14:36:09) 
dediğim gibi.

diablo'yla alakalı değil bu

aoe'yi şu ana dek hiç görmediğini, oynamadığını düşün. şu anda önüne koysalar mario gibi gelir. bu ne lan der silersin. diablo 2 de öyle işte.
  • sir gawain  (15.05.12 14:38:59) 
hacı ilvl kastın wow oynadıysan.

ilvl olayının ana temellerini diablo attı işte. tbc'deki ashes of a'lar mıydı öyle bi binek vardı, onun gibi bir sürü item var diablo'da düşme şansı binde 1 olan. onları düşürmek için insanlar kasıyor, sonra beraber online giriyor oynuyor falan.
  • repins  (15.05.12 14:39:53) 
bu tarz tüm oyunlar quest al önüne geleni kes modunda zaten. sarmadıysa strateji falan oyna ne biliyim.

o değil de 2d oyunlar birkaç cnc3'e kadar grafik olarak 3d olanlardan iyiyci kanımca. düşük poligonlu sikko modeller yerine 2d düzgün çizimler görüyorduk en azından.

(bkz: caesar 3)
(bkz: red alert 2)

diablo 2 de öyle. çözünürlüğü düşük biraz malum eski oyun ama grafik olarak warcraft 3'ten daha güzel duruyor kanımca.

oh yazdım rahatladım.
  • yuto  (15.05.12 14:56:17 ~ 14:56:47) 
ben 30 yaşındayım ve bizim nesil lisede diablo, starcraft, sanitarium, half life, counter strike vs. oynayarak büyüdü. hatta online oynanabilen ve kitlesel olarak oyuncu barındıran neredeyse sadece starcraft ve counter strike vardı. sen diyorsun ya quest alıp adam kesiyorsun, wow da aynı şey, ben wow'a da başlayıp sıkılıp bırakmış bir starcraftçıyım ve bu oyunu da yaklaşık 15 senedir oynuyorum.

durum şu ki sen wow'la gözünü açmışsın. wow'un babası diablo'dur ve inan diablo ile büyüyen insanlara wow'un ya da herhangi başka bir mmorpg'nin daha güzel olduğunu anlatamazsın. bir kere o dönemde oyunlar şu zamandakinden çok farklıydı. oyun oynayan kişiyi düşünmeden oynamaya iten şimdiki oyunların aksine oyunların önceliği sürükleyici bir konu bulup bunun üstüne yapabildiği kadar grafik olarak iyi bir oyun yapmaktı, bunun nedeni de grafik teknolojisinin c64 ve özellikle amiga zamanında çok geride olması nedeniyle oyunlara insanları oyunun konusuyla bağlamaktı. zaten bilgisayar oyunları tarihine bakarsan özellikle 80'lerin sonu, doksanların başındaki oyunların en iddialı olanlarının genelde adventure oyunları olduğunu görürsün.

yani demeye çalıştığım biz nesil olarak hikayesi saran oyunlarla büyüdük, hayal gücümüz ve oyun zevkimiz buna göre gelişti. diablo da bu konuda zamanında çığır açmış ve o neslin gönlünde kalıcı bir yer etmişti. inan şimdi bunu anlaman zor.

zaten şu an blizzard'ın şu anki başarısının sırrı da starcraft ve diablo gibi iki oyunu doksanlı yılların son yarısında yaratıp piyasaya çıkarmış olmalarıdır. bu iki oyunun kazandırdığı para ve bunları yaparken edindikleri tecrübenin verdiği altyapıyla senin oynadığın wow ve benzeri oyunları çıkarabildi blizzard. ilk warcraft'ı ve nasıl bir oyun olduğunu, oyunun değiştirilerek nasıl starcraft haline geldiğini ve warcraft'ı nasıl en azından isim olarak rpg türüne çevirdiklerini vs. bir araştır derim.

özet olarak diablo wow'un dedesidir, saygı duymak lazım.

ayrıca online oynanabilecek diablo 3 wow'un bir kenara atılmasını sağlayacaktır, bundan emin olabilirsin.
  • uckac  (15.05.12 15:11:39) 
diablo kültür gibi bir şey. seni sarmadıysa bırak gitsin. ben diablo, diablo hellfire, diablo 2 ve diablo 2 lod'u defalarca bitirdim ve abartmıyorum 98'den beri diablo dünyasının içindeyim bi şekilde. en yakın arkadaşlarım ise diablo'ya saramadı bir türlü. hepsi starcraft manyağı. starcraft da beni açmıyor mesela. bu işler böyle.


  • deckard  (15.05.12 20:53:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.