[]

konuşma yeteneği

sevgılı duyuru ahalisi, standart dil duyurularından farklı bir sorum olacak.
ingilizce konuşma yeteneğinizi nasıl geliştirirsiniz?
upper intermediate düzeyinde ve yabancı dizileri orijinal sesinde ve az bir altyazı yardımıyla (3-4 konuşmada bir, bazı filimlerde 6-7 konuşmada bir) seyreden biri (bu ben oluyorum) 3,5 ayda düzgün bir ingilizce konuşmak zorunda (ehm bir sunum var da). neler önerebilirsiniz.


 
rosetta stone yalnızca dili öğrenmede değil, doğru telaffuzu öğrenmede de çok faydalıdır. topyekun konuşma için olmasa bile en azından doğru telaffuzları bu sayede geliştirebilirsiniz.


  • microfiction  (15.05.12 12:12:23) 
bol bol konuşma ve seni zorlayacak metinleri okuma. yabancı gazete takibi, ve turist kovalamaca :)


  • hınzırpaşa  (15.05.12 12:13:05) 
yabancı birini bulup konuşacaksın. en temiz yolu bu.
bir de kafanda sürekli ingilizce konuşacaksın. o gün yaptıklarını anlatabilirsin, senaryolar üretip kendi kendine konuşabilirsin.

  • goldentitan  (15.05.12 12:16:40) 
ne yaparsan yap, karşında kanlı canlı biri olmadan gelişmez o konuşma yeteneği. couchsurfing'ten birileriyle tanışabilirsin, haftalık buluşmalar falan yapılıyor, oralara takılabilirsin.


  • eyyorlamam bu kadar  (15.05.12 12:21:04) 
kendini videoya al. özellikle de sunumu yaparken. hem sunum tekniklerini hem de konuşmanı düzeltirsin


  • la noix  (15.05.12 12:23:46) 
altyazıyı da ingilizce ayarla.


  • SiyamkedisiZorro  (15.05.12 12:29:51) 
istanbul'daysan çık haftasonu sultanahmet'e, orada ona buna soru sormak için dolanan, kafası karışmış bekleyen yüzlerce turist var. git onlara yardımcı ol, gidecekleri yeri tarif et. bir ton soru soruyorlar zaten. hatta grup olarak gezenler seni davet bile ederler eğlencelerine. böyle böyle konuşarak olur ancak.


  • bilan  (15.05.12 13:54:31) 
öncelikle altyazıları kaldır. gözün alışır kulağın dili duymaz. sonra evde sürekli bir yerlerde ingilizce bişeyler çalsın. müzik olsun, sohbet programı olsun hiç fark etmez. istersen çizgi film açık olsun. ben müziği çok tavsiye etmem çünkü dil kullanımı çoğunlukla yanlıştır.


  • laranja  (16.05.12 10:54:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.