[]

açılmayan laptop (acil)

hp pavilion dv6189eu model numaralı bir laptop sahibiyim. kendisi bu akşam üzeri açılmak istemedi. ekrana görüntü gelmiyor ve cihaz bir uzun iki kısa beep sesi ile -yaptığım araştırmaya göre- ekran kartım sizlere ömür mesajı veriyor. içeride kendisi boot ediyor ve windows'un açılış sesi geliyor lakin görüntü yok. harici monitör bağladım nafile. laptopu çalıştıramasam da içindeki bir dosyaya yarın sabah erken saate kadar bir şekilde ulaşmam lazım. ne yapılabilir?




 
harddiski sok baska laptopa tak imkan warsa. diger goruntu cikislarindan (s-video) gibi tv ye baglamayi dene. Bilgisayar aciliyorsa ve de evinizde baska bilgisayar varsa o dosya agda paylasilan bi dosya olabilir. simdilik aklima gelenler bunlar. birde soyle bisey warki lakin cok zordur sansa bagli. laptop acilirken msn messenger otomatik acilip sevrimici oluyosa baska bilgisayardan o bilgisayara uzaktan yardim talebi gonderin. artik sansa bala yardim talebinin gldigi pencereyi tiklayip kabul etmek isin kisayollari kullanip o anki goruntuyu dier bilgisayara aktarabilirsiniz.


  • sanio  (24.09.08 02:04:27) 
harddiski sökmek garantiye zeval verir mi?

tv-out görüntü vermiyor, ekran kartı uçmuş. dosya masaüstündeydi o da paylaşımda değil. messenger kurulu değil.

uzaktan yardım bahsinde otomatik olarak çalışan bir vnc aslında işimi görür ama var mıdır böyle bişey? el yordamıyla da yapılabilir mi bu iş?

(sistemdeki bütün harddiskleri paylaşıma sokan bir virüs vardı onu mu bulaştırsam, flash disk'in autorun'una mı koysam, legal illegal her türlü yol mübah şu an)
  • swallowed arsenic  (24.09.08 02:05:45 ~ 02:10:45) 
hdd'i sokerken bu vidayi acarsaniz garanti gider gibi bir sey yoksa garanti gitmez, hddler ram gibi degistirilebilir yapilmistir laptoplarda. ekran karti bozukken windows boot etmeyebilir. 2.5" harici disk kutusu bulun/alin, diskinizi sokup ona takin 15 dakikadan kisa surer...


  • compumaster  (24.09.08 02:56:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.