[]

Interrail Bütçesi

Duyuru Ahalisi, selamlar sevgiler.

Bu Temmuz'un ortasından Ağustos'un başlarına kadar bir arkadaşımla interrail yapıyoruz. (10 Temmuz - 5 Ağustos arası) Amsterdam'dan başlayıp Berlin'de bitireceğiz. Uçak biletlerimiz hazır. Rotamız şu şekilde:

Amsterdam - Brugge - Paris - Bordeaux - Madrid - Barcelona - Nice - Milano - Roma - Napoli - San Remo - Venedik - Viyana - Prag - Berlin.

Bu yolculuk için şu anda (uçak biletleri ve tren bileti hariç) 1000 euro'muz var her birimizin.

Ne dersiniz, sizce yeter mi asgari olarak, yoksa bi 100-200 euro daha bulup rahat et mi dersiniz? Tecrübeli arkadaşlar varsa ve paylaşırsa fazlasıyla mutlu oluruz.

Teşekkürler.

 
hostellerde / garlarda konaklayacaksanız yeter, iki yıldız da olsa doğru düzgün yerde kalacağız derseniz yanınızda kredi kartı bulunsun, her şekilde yeter o para size.


  • mocha  (14.05.12 22:49:14) 
2 kişilik odada kalsanız, ortalama her gece için 45 avro verseniz, 15 gece hostelde geriye kalan günler de trende parkta bahçede yatsanız : 675 avro/2= kişi başı en az 340 avro kalacak yer harcaması. bu artabilir de.

yiyecek muhabbeti için kahvaltıda ıvır zıvır bir süpermarket sandviçi : 3 avro, öğleyin kebap : 5 avro, akşam makarna : 4 avro, günlük kişi başı en az 12 avro, 25 günde 300 avro. bi yerden sonra her gün aynı şeyleri içiniz almayabilir. aç kalırım diyosanız onu bilemem.

akşama çıkıp bir iki bira içseniz, kişi başı 6 avro, 10 kere yapsanız 60 avro. böyle 700 etti. müze saray gezecekseniz 100 de oraya, kalanı zaten ota boka gider. ucu ucuna tamamlarsınız bence dikkatli harcarsanız, geriye bi 50 falan da kalabilir. fiyatlar fransa üzerinden hesaplanmıştır.

öneri : hostelleri bügünden ayarlayın. en azından yer ayırtın 10 avro verip. rezervasyon 3 gün öncesine kadar iptal edilebiliyor. sonra üzülmeyin.
  • i ve been mistreated  (14.05.12 22:54:19 ~ 22:59:34) 
avrupa nispeten küçük bir kıta olduğu için gece trenleri pek olmuyor, mesafeler çok kısa. aklınızda bulunsun


  • la noix  (14.05.12 23:00:56) 
aga oralara gidince keske biraz daha paramiz olsaydi da suralari da gezseydik, su barda bi iki bira icseydik, su hostelin ortami guzelmis, bi iki gun takilsaydik vb bir suru dusunceniz olacak. ben interrail ile gezemedim ama, aklimin bir kosesinde ilersi icin. epey giden arkadsim olmustu. hepsi de donduklerinde keske yanimiza biraz daha para alsaydik diye soyleniyordu. ucu ucuna ayarlamayin bence butceyi..


  • toshiro  (15.05.12 08:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.