[]

video boyut problemi

elimde bulunan bir kaç video üzerinde işlem yapıyorum, kah kesip birleştiriyor kah müzik ekliyorum.
en sonunda bu videoları kaydedeyim diyorum ve problem burada başlıyor.
ne yaparsam yapayım boyutunu ayarlayamıyorum.
elimdeki video 100mb, içinden 20mb bir kısmı kesip kaydetmeye çalışıyorum ama hem kaliteden ödün veriyorum hem de boyut bir kaç gb'ı aşıyor.
kullandığım program virtualDub, filtrelerde mi bi nane var çözemedim.
Saygılar Sevgiler.

 
bir yerde hata yapiyorsunuz. boyutun dusmesi gerek.

virtualdubmod icin birkac anlatim:
www.rehberim.net
www.frmtr.com

(ayni seyi anlatiyor olmalari gerek ama uzun uzadiya bakmadim)
  • entrapmen  (14.05.12 21:26:09) 
codec ile ilgili bir şey o.(ve bitrate ayarlarıyla) Büyük ihtimalle uncompressed avi olarak kaydediyorsunuz. Virtualdub hiç kullanmadım ama seçeneği varsa(vardır) mpeg, ya da illa avi kaydediyorsa xvid, sorenson 3 vb. codec seçerseniz sorununuz çözülür.


  • rodriguez2  (14.05.12 21:34:07) 
direct stream copy denen bi mevzu varmış, işaretlendiğinde videoya process uygulamıyormuş, sağolasın.


  • buzkran  (14.05.12 21:34:08) 
raw avi kaydediyorsunuz ondan oluyor. en büyük format o. çünkü ham. ve vdub öyle kaydetmeyi seviyor. valla bana kalsa vdub ile uğraşmam. ha kötü program mı? değil. ama zahmetli. sony vegas falan kullanın. mp4 renderlayın. mis.


  • ben smyrna  (14.05.12 21:35:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.