[]

video interview

Selamlar,

Yabancı bir firmaya yaptığım iş görüşmesinden sonra, şu anda beni video interview yapmaya davet ediyorlar.

Şimdi sorun şu ki, video interview nedir, nasıl yapılır? Daha doğrusu ne yapmak gerekir? Sorular sorarlar mı? Yoksa sadece işte genel olarak nasılsın iyi misin tarzı tırt görüşmeler mi olur?

Sorun şu ki, iş yerinden akşamın 8 inde çıktığım için akşam vakti rahat rahat interview yapamam evde, muhtemelen ya haftasonu ya da öğlen saatinde iş yerinde interview yapmam gerekecek.

Karşı firmaya seçenek olarak, akşam saatini söyleyecem (muhtemelen uymayacak), öğle saatini söylesem mi ? (işyerinde olduğumu belirtmem gerekir mi?) Yoksa cumartesi müsait günüm diyip cumartesiye mi görüşme istesem? Ama cumartesiye kadar da 5 gün var, firma bekler mi bilmiyorum.

İşyerindeyken başka bir iş için görüşme yapmak ne kadar riskli onu bilmiyorum. Toplantı odalarından birini ayarlayabilirim muhtemelen. Ya da gidip internet kafede falan mı görüşme yapsam? Onda da çok saçma bir ortam olur muhtemelen.

edit: video interview saati öğlen 12.15 de oldu, ya starbucksa koşacam laptopla ya da ofiste toplantı odasına geçecem. Starbuckstaki internet, boş priz boş masa sorunları varken, işyerinde de toplantı odasına birilerinin dalması ya da boş oda bulamamak gibi bir risk var.

 
ofiste boş bir toplantı odasında yapmaya çalış. olmazsa eğer ücra bir starbucks'ta veya cafede de yapabilirsin. ortamda seni rahatsız edecek gürültü ya da insanlar olmamalı. sen mülakat yaparken biri gelip arkandan 10 lira bozuk var mı abi derse youtube'a bile düşebilirsin. dikkatli ol.

konuşmada da klasik mülakatın aynısını genellikle yaparlar. haftaiçi mesai saatinde yapmaya dikkat et. sonuçta karşındaki insanlar da mesai saatleri dışındaki bir süreyi mülakata ayırmak istemeyebilirler.
  • sinematematikci  (14.05.12 11:49:08) 
internet baglantisinin iyi oldugu bir yer sec, sonra benim gibi yarida sinirlenip cikma.
mikrofon iyi olsun, kamera iyi olsun.
takim giyilmeli mi emin degilim gomlek olmali diye dusunuyourm
yanina resume ni cover letter ini al, sirketle ilgili aldigin notlar yaninda bulunsun
bos bir kagit ve kalem olsun yaninda
su al yaninam selpak da olsun.
ODAnin kapisini mutlaka kitle.
soru soracaklar banko, resume nin ustunden gidilebilir bir ihtimal.
  • nekodunlangafana  (14.05.12 12:52:39 ~ 12:53:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.