[]

Yardımlarınıza ihtiyacım var (Yaratıcılık)

Arkadaşlar azıcık uzun olabilir, kitap sevenler/kitap okumaya ilgi duyanlar, kitap okumasa bile en azından gidip iki kitap alanlar; yardımınıza ihtiyacım var!

Şimdi ben Ankara'da bir öğrenciyim. 3 Kişi olarak paylaştığımız evde en büyük oda benim. Odamın duvarları gözüme çok boş geliyor ve ben temel ihtiyaçlar dışında vaktimin neredeyse hepsini kitaplarla iç içe geçirmekteyim. Sorum şu ki : öncelikle bütün duvarı afiş/poster gibi şeylerle kapatmayı, çekici kılmayı düşündüm fakat sonra vazgeçtim. Acaba kitaplarla ilgili nasıl bir konsept hazırlayabilirim odam için? Odaya girdiğimde "waoah!" diyeyim istiyorum. Aklıma gelen fikir(ler) :

- Sahaflardan 1TL'lik kitaplardan alarak kapaklarını (Yaklaşık olarak 50 kitap almak lazım) birbirine birleştirmek suretiyle kartonpiyer gibi yapıştırmak.

Önerilerinize açığım.

 
kartonpiyer öyle bişey değil. ayrıca pis olur lan onnar :(


  • hope ender  (14.05.12 00:59:22) 
50 tane kitaba yazık etmiş olursun öyle yaparak.

şöyle bir şey öneririm:

e1205.hizliresim.com

şeklinde raflar yaptırabilirsin. nokta noktalı yerlerde ince bir tel olur, kitaplar sanki yan duruyormuş gibi olur.
  • fakyoras  (14.05.12 01:00:47) 
Az buçuk nemlenirlerse boku yersin sanki öyle bir olayda.


  • uyku inadim inat  (14.05.12 01:01:10) 
şekilsiniz ya hıamınaa

kitap sayfalarına attır. öyle yapıştır duvarlara. marji olursun. bi kız falan da atarsan doğal yapıştırıcı diyip mesajı verirsın kıps.

şekilsiniz ya hıamınaa
  • lorenzen  (14.05.12 01:03:07) 
encoktiklanan.com

fikir vermesi açısından böyle bir uygulama güzel olabilir.. diğer türlü kitapları kullanılmaz hale getirerek fon amaçlı kullanımı bana saçma geliyor.. en azından kitap seven ve kitaplarla ilgili olan birinin bu tarz fikirlere sıcak bakmaması gerekir.
  • ogzi  (14.05.12 01:03:12) 
1_ rastorbator tarzı programlar ve uygulamalarla şahane duvar boyu posterler elde edebilirsin, bkz www.google.com.tr

2_ Afiş ve posterleri satıcılardan alma, klişe olmasın. Bende mesela bir sürü farklı ülkeden, farklı şehirden alınmış konser afişleri, restoran amerikan servisleri, broşürler falan var. Öğrenci evimde farklı avrupa şehirlerinin haritaları var, bi tane avrupa haritası var mesela her gelen kendi ismiyle gitmek istediği yeri işaretliyo, pano gibi bişi. Babylon'un konser kartpostalları ile döşedim bi duvarın bi kısmını, geçen hafta eskişehir'e gitmiştim duvardan 2 konser afişi söktüm, vesaire. Çok güzel duruyor yani, tam öğrenci işi. Tavsiye ederim.

Eğer İstanbul'daysan Asmalımescit civarında geçireceğin 2 gecede üç evlik malzeme toplarsın :) Kendimi çöpçü gibi hissettim şu an, bazılarını gidip istiyorum tabii direkt :)
  • roket adam  (14.05.12 01:07:55 ~ 01:08:43) 
dayı arkadaşlar haklı, kitap kullanırsan koku yapar, nem yapar, deli toz tutar vs. napıcaksın biliyo musun, duvara kocaman kitaplık çizdiriceksin. rafsız falan ama, sırf kitapların kıçları, yan yana, boydan boya, yukardan aşağı. bul birini çizdir hacı, az elin yatkınsa sen de yaparsın. şu tip, www.horizonbook.com


  • foreignsilhouette  (14.05.12 01:09:24) 
Duvar kağıdı tadında yapızlayınca ön veya arka yüzeyden ıslandığı anda boka sarar, bir şey dökülür olmadı, temizliği zor olur falan sanki. Olmaz mı ya da, bilemedim pek.


  • uyku inadim inat  (14.05.12 01:10:39) 
İlla kitaplarla alakalı bir şey yapacağım dersen 'vitrin'ine koymayı planladığın kitapların kapaklarını kesmek yerine google'da diy invisible bookshelf diye aratıp o çıkan tarzda şahane bi kitaplık yaparsın, hem enteresan olur hem güzel görünür.


  • roket adam  (14.05.12 01:12:01) 
kitap sayfa ve kapaklarından kolaj çalışması yap, tablo yapıp duvara as. kolajda kullanmayı düşündüğün parçalar kitap sayfalarından olsun, punto büyüklüğü farklı sayfalardan, araya kapak resimleri yada çeşitli poster detayları ekleyerek başarılı bir çalışma yapabilirsin. bu çalışmaya camlı beyaz ahşap çerçeve ile scandinavian bir tarz yakalayabilirsin. odanı da ne kadar az ama tarz eşyayla döşersen o kadar güzel olur.


  • kalinixta agapi mou  (14.05.12 10:23:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.