[]

tümör

kardeşte tümör var kafada. iyi huyluymuş büyümüyomuş vs vs. sıkıntısı yok yani. neyse o çocukta ne hastalık çıktıysa bende de aynısı çıktı bugüne kadar. ama hep onunkinden daha ufak boyutta. böbreği rahatsızdı kontrol falan bakıldı. bulundu. beni de ettiler çıktı. bacağında damarlarda sıkıntı çıktı tırstık ailecek kontrole girdik bende de çıktı. neyse.

gözüm görmüyo diye doktora gidiyorum bakıyorlar makine ile falan filan gözlerde hiç sıkıntı yok diyo. daha bi hafta önce gece sol gözümün üstüne yattım. sağ gözüm ile telefona baktım 15 dk falan. telefonu bırakınca bildiğin sağ gözüm bir saat görmedi. sol ile bakıyorum gayet net görüyorum 10birim aydınlık görüyorum. sağ ile bakıyorum 1 birim aydınlık görebiliyorum. odanın camına deli gibi ışık vuruyor onu bile göremiyorum. çok tırstım kalktım aynaya baktım, aydınlıkta kontrol ettim görmüyor aq. neyse 1 saat falan öyle sürdü. çok tırstım kapadım gözümü yattım. göz doktoruna zaten gidiyorum paso yok bişi çıkmıyor.

işte bu bağlantıyı kurdum kardeşim ile bugün. kafamda görmemi engelleyecek bir yerde bir tümör çıkmış olma olasılığı var mı_? çok tırsıyorum ya.

 
Göz ışığa göre ayarlıyor birtakım şeyleri. Birini karartıp diğeriyle telefon gibi yoğun ışık veren bir objeye baktığınızda bir süre için ikisinin farklı görmesi çok normal. Doktora da rutin olarak kontrole gittiğinizden bahsediyorsunuz. Bence biraz evham yapıyorsunuz. Psikiyatrist veya psikolog yardımı almanızı öneriyorum. Sizi rahatlatacaktır. Hastalık hastası olursunuz böyle :)


  • daddy  (13.05.12 21:26:41) 
göz muhabbeti herkeste olur. bir göz karanlıkta kalırken diğer göz güçlü bir ışık kaynağına uzun süre baktığı zaman gözlerin ikisinin arasını bulması uzun sürebiliyor, özellikle de geceleyin.


  • i ve been mistreated  (13.05.12 21:27:41) 
gerçeten bir beyin MRı uzaklıktasınız. normalde akıllı göz doktorunun sizi nörolojiye göndermesi gerekirdi


  • spankenstein  (13.05.12 21:33:45) 
1 saat görmedi. 5 10 dk hatta 30 dk değil. zaten aydınlıkta da baktım orda da görmüyor. sol gözüm görmese anlıcam uyuştu falan da. sağ görmüyor. bir de bu ilk defa olan bişi değil. mesela sinemada ışıklar kararınca o merdivenler yerde sarı mavi falan ışıklar oluyor orda derinlik algısını kaybediyor sağ göz. o durumda genelde onu kapatıp yürüyorum. parlak yazıları, projektör ile yansıtılmış beyaz üzerine yazıları göremiyorum. astigmattan şüphelendim devlet+özel+tıp fakültesine gittim zerre astigmat çıkmadı. ve bu sadece sağ gözde. sol şahane görüyor.


  • ayiadam  (13.05.12 21:33:58) 
hasta görmez, doktor da görmez: multipl skleroz

ezberdir bu tıpta. doktor makinelerle bakınca göremez, patoloji makine ile görülebilenin arkasındadır çünkü, doktor da göremez deyimi ordan gelir

ben tabi bu var demiyorum ama evet bir mr lazım, göz şakaya gelmez
  • la noix  (13.05.12 21:52:39 ~ 21:53:09) 
anneannemin de beyninde iyi huylu tümör var. büyümüyor ancak ciddi anlamda değişim görüyoruz. elbette yaşının da etkisi var, 74 yaşında. ablası da alzheimer yıllardır. bu ikisinin arasında bir bağ var mı bilmiyorum ama, anneannemin ablası yani büyük teyzemin hastalığının ilk başlarını net biliyorum, benzer belirtiler vardı. ama dediğim gibi onların yaşlarından kaynaklı, şimdi böyle dedim diye kardeşin için endişelenme yani. ama belki bir bağ olabilir, çünkü anneannemin tetkiklerini yaptırırken doktor sormuştu ailemizde başka birinde tümör olup olmadığını, beyninden rahatsızlığı olan olup olmadığını falan. hatta şunu söyleyeyim, baba tarafımda da kuzenim 26 yaşında 8 yaşından beri epilepsi. bende de migren var, bir kere epilepsi nöbetine benzer bir nöbet geçirmiştim yıllar önce lisedeyken. epilepsi olmadığımı ama böyle bir nöbetin hastalığımdan ötürü normal olduğunu söylemişti, alakası nedir bilemeyeceğim, yine sormuşlardı ailede beyninden herhangi bir rahatsızlığı olan var mı diye. kuzenim epilepsi diyince de, benim migrenimle onun epilepsisi arasında bir bağlantı olabileceğini bile söylemişti. yani demek istediğim, olabiliyor ama kesin değil tabi. görmeyle ilgili bir şey demişsin, anneannemin tümörü araştırılırken atatürk eğitim ve araştırma hastanesi'ndeki doktorları görmesinde bir problem olup olmadığını sormuşlardı. gözlerini çok kırpıyor mu, ışık falan bişeyler de anneannemi öyle bir problemi yoktu kuvvetli bir belirti olsa da tümöründe, ama yine de bir baktır tedbir olsun.


  • asyamaris  (13.05.12 22:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.