[]

bilgisayarım donuyor yardım edin

bi kaç ay önce başladı. film izlerken, sadece online izlerken değil, kendi bilgisayarımdaki öz filmlerimi izlerken de donuyor. önce biraz normal takılıyor sonra kare kare göstermeye başlıyor. ardından bilgisayar da donuk zaten. sayfaları kırk saatte açıp kapatıyor bi süre. sonra kendiliğinden geçiyor. fiziden uzun süre müzik dinlerken de oluyor. mesela şu an gayet rahat dinliyorum ama 10 dk sonra donmaya başlayacak. bütün programları filan sildim çırılçıplak kaldı pc bi kaç tane temel program dışında bir şey kalmadı denebilir. ama hala yapıyor aynı şeyleri. nedir derdi. hiç de anlamam ki bilgisayardan. tuttum erkek arkadaşımın fm.sini filan sildim. ayıp oldu ona da o kadar uğraşmıştı. aa evet onu açınca da donmaya başlıyordu.




 
fm nin bari save dosyalarını silmeseydiniz. içini bir açın pislik yuvası haline gelmişse süpürge ile temizleyin.


  • ykyt  (13.05.12 19:59:54) 
www.piriform.com şu programı indir yükle , sonra programı açıp sıcaklıkları söyle bize çaresini bulalım.


  • layer26  (13.05.12 20:03:47) 
muhtemelen ekran kartın fazla ısınıyor, ilk açtığında bu sorun yok devam eden süreçte baş gösteriyorsa aşırı ısınmadır. bilgisayarın fanlarını temizletmeni öneririm. ben fanı yenilediğimde aynı sorun hallolmuştu.


  • elalemin derdi  (13.05.12 20:39:26) 
CPU
Intel Mobile Core 2 Duo P8700 @ 2.53GHz 18 °C
motherboard
Quanta TW8/SW8/DW8 (CPU) 59 °C

graphics
Genel PnP Monitör (1280x800@60Hz)

512 MBGeForce 9600M GS (QUANTA Computer) 63 °C

hard drives
...stern Digital WDC WD3200BEVT-22ZCT0 ATA Device (SATA) 42 °C


şu şekilde görünüyor dereceleri az evvel ölçüldü.
o zaman ben bi temizleteyim. bi ara hiç kapatmadım pc.i evden çıakrken uykuya alıp çıkıyodum yatarken filan da. belki ondan olabilir mi

tekrar ölçünce CPU 41 derece oldu
  • duydukduymadıkdemeyin  (13.05.12 20:48:24 ~ 23:02:42) 
@duydukduymadıkdemeyin dediğin sebepten de olabilir ama bilgisayarda hiçbir şey bırakmadığımda da oldu demişsin, o yüzden bu şık elenebilir duruyor.


  • elalemin derdi  (13.05.12 20:53:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.