[]

Ev kredisi, DASK vesaire ücreti.

Merhaba ev kredisi kullanan, veya kullanmakta olan tasarruf sahipleri.

Dün akşam üstü aradılar ev kredisi çektiğimiz bankadan. Yaklaşık 1 yıldır ödüyoruz krediyi. Toplam 700 küsür lira tutarında ödemek zorunda olduğumuz ücret/aidat olduğunu, dünün de son gün olduğunu söylediler.

a) DASK
b) Hayat Sigortası (bize birşey olursa diye)
c) Konut Paketi (DASK'ın kapsamadığı felaketler için).

Bunların 3'ü de zorunluymuş, dediklerine göre. E haliyle çekin geçen hafta hesaba yatırdığımız kredi parasından biz Pazartesi tamamlarız üstünü dedik.

Şimdi:

1) Gerçekten zorunlu mu bunların üçü de?
2) Her yıl ödeyeceğimiz bu miktarı düşürmenin yolu var mıdır?

Teşekkürler şimdiden.

 
araba için kredi aldığınızda, banka arabaya kasko yapar. bu işler böyledir. sözleşmede yazar zorunlu olup olmadığı. başka bir yerden de yaptırabilirsiniz ama çok bir şey fark etmez.

her yıl düzenli yaptırınca, hasarsızlık indirimi alabilirsiniz. hayat sigortasında da vardır aynı şekilde indirim.
  • hollowlife  (13.05.12 00:39:55) 
e zorunlu tabi ödemeniz lazım.

düşürmek için napabilirsiniz, atıyorum bankanız dask'ı 10 liradan yapıyorsa "ben dışarıdan yapıcam" dersiniz, 9 liraya belki yaptırırsınız. ama daskta imkansızdı sanırım o. diğer sigortalar da aynı şekilde işte.

gerçi sizin durumunuzda onun için de bu yıllık çok geç, sizden tahsil etmişler sanırım hesabınızdan. önümüzdeki yıl bu şekilde olabilir belki.

ps: konut paket sigortasında öyle hasarsızlık vs olmaz. hayat sigortasında da aynı şekilde. bi de hayat sigortası yerine ferdi kaza sigortası yaptırmaya çalışın onun primleri çok daha düşüktür.
  • esenboga  (13.05.12 00:48:20) 
dask haric diğerleri kesinlikle zorunlu değil, kesinlikle. yaptım biliyorum. dask ise her ne kadar zorunlu olsa da kredi ödemeniz bittikten sonra yapmayabilirsiniz.

ek- dask bankada 700 lira, dışarıda 100 liraya yapılmaz. evin özelliklerine göre belirlenen bir prim tutarı vardır. aksi yanlış beyandır. belki bankanız yüksek prim tutarı ve haliyle yüksek bankasürans komisyonu için evin özelliklerini yüksek tutmuş 132425820 metrekare göstermiştir. poliçenizi kontrol edin.
  • karlmarx  (13.05.12 04:37:31 ~ 04:40:10) 
dask hariç zorunlu değil, hatta diğerleri alındıysa iade bile ediliyor.

forum.memurlar.net
  • realsanto  (16.05.12 16:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.