[]

The new ipad hakkında

Ağır androidciyim ama tablet konusunda apple'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu yeni çıkan retinalı ipad'lerden alsam mı bilemedim. Çünkü android gibi kısıtlamaları olmayan ve acayip esnek bir sistemden ios gibi bir sistemde kafayı yermiyim bilmiyorum.

Sorularım.

1.)Android cifs diye bir sistemi destekler. PC'ye herhangi bir program kurmadan paylaşımdaki dosyaları açarsınız. Sizler film izleyeceğiniz zaman itunes ile mi uğraşıyorsunuz?

2.) Son çıkan IOS için jailbreak henüz çıkmamış sanırım. Sorunsuz jailbreak çıakr mı? Çıkarsa tahmini ne zaman?

3.) IOS'da JB sonrasında klavye değişimi yapabilir miyim. Bizde swypedır sfiftkey x gibi dahiyane çözümler var mı IOS'da?

4.) Bildiğim kadarıyla IOS'larda Multitask'ing yok. Var demeyin, yok abicim. Bu sizi sınırlandırmıyor mu? Buna nasıl katlanıyorsunuz?

5.) JB yapıldıktan sonra itunes denen nane bağımlılığı ortadan kalkıyor mu?

6.) Altyazı olayı var mı? Videonun içine gömme gibi şeyler dışında?

Cevap verirseniz sevinirim.

 
1) cesitler var ama genelde itunes kullaniliyor.
avplayer gibi seyler itunes'a ihtiyac duymuyor. program da kurmaniza gerek kalmiyor. amac film izlemekse kesinlikle bu uygulamayi almalisiniz.

2) yuksek ihtimal cikar. zaman vermek cok zor. bazen uzun zaman gecebiliyor ve hatta o sirada yeni versiyon cikiyor o versiyon untethered jb'a hic kavusamayabiliyor. genelde once bir sekilde tethered jailbreak cikiyor.

3) yaparsin.

4) var? yani android'dekinden farkli bir durum soz konusu degil. android'de benzer mantikla islem yapiyor. ha teknik yonden farkli ama ne bileyim misal 5 gun once oynadigin oyunu aynen biraktigin ekranda bulabiliyorsun ios ustunde.

5) kalkiyor demek cok dogru degil ama yeni versiyon ios zaten olabildigince azaltti itunes bagimliligini. illa itunes'a ihtiyac duymuyorsunuz. ayrica itunes yerine baska cozumler var.
jb sonrasi ifunbox olmazsa olmaz seylerden misal.

6) avplayer.
  • entrapmen  (12.05.12 23:30:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.