[]

boyum kac ki benim ??

evde metre mezuro vs ile olcerdim hem 163 cm cikardi . bi gun hastanede senelik kontrolde hatun sordu 1.63 dedim , olctu bu ,hayir 1.65 dedi . iyi dedim indim bi daha cik bi daha olccem dedi yine 1.65 boyun yanlis biliosun sen dedi . niye bu kadar onemsedi anlamadim gerci ama. ve evet zaten kisacigim. ama merak ettim acaba benim boyum kac? ayni boyda oldugum insanlar sordugumda hep 1.68 1.70. 166 1.90 :D hesaplamak imkansiz herkes salliyo
niye mezuroyla 1.63 o boy olcme zimbirtisiyla 1.65 cikiyo acaba? ikisinde de yalinayak olcum



 
durusunuzla alakali olabilir. ayrica kafanizin neresinden olcugunuzle/olctuguyle degisir.

2 santim cok buyuk problem degil. genelde zaten erkek kadin fark etmeksizin herkes bi +5 koyuyor =)
  • entrapmen  (12.05.12 22:42:24) 
Ne zaman ölçtüğünüzle de alakalı boyunuz. Eğer yatmadan önce ölçerseniz ilk uyandığınız ANdaki haliniz ile 2 santimetre, uyandıktan bir iki saat sonraki halinizle 1 santimetre fark göreceksinizdir. Bununla birlikte doktorların stadiometre dedikleri aletleri yarım santimetre kadar fark koyabiliyor. Kendiniz boyunuzu ölçümü anında başınıza sert bastırıyor olmanız, ölçtüğünüz duvarın olası eğimi ve omurga ve kafanızın duruşu gibi etkenleri de işin içine katarsak iki santimetrelik bir fark gayet olası diye düşünüyorum.


  • mewthree  (12.05.12 22:45:05) 
en guzel olcme yontemlerinden birisi su:

- bir su terazisi bulunur (veya android/ios isletim sistemli telefonda o turden bir uygulama indirilir).
- yardim edecek birisi bulunur.
- tam dik dururken, kafanin ustune sert bir cisim koyularak ustune de su terazisi koyulur. tam dengede iken arka tarafa cizik atilir.
- cizik atilan yerden mezurayla koyulan cismin kalinligi dusulur.

geriye kalan kisim olculur.

ayrica mezuradan mezuraya bile degisebilir boy. zira bu tur uzunluk/kg birimleri hep gorecelidir.
  • entrapmen  (12.05.12 22:46:51) 
esneme ile uzamak oluyor bir iki santimetre kadar evet. bir de işte önceki mesajımda bahsettiğim uyku mevzusu olaya katılırsa ve de o andaki duruşlar da dikkate alınırsa... olası bir durum.


  • mewthree  (12.05.12 22:54:24) 
çünkü mezura sıcaklığa göre esneyebilen bir şey.
o yüzden hatalı ölçebiliyor.

  • kayranin kedisi  (12.05.12 23:13:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.