[]

Ufak Tekne İle İlgili Sorular

Merhaba

3 metre uzunluğunda ahşap kayık - tekne satın almak istiyorum. Birkaç sorum olacaktı

1 - Bu araçlar nasıl bir motor kullanıyor ? Yakıtı, maliyeti ve hızı nelerdir

2 - Bağlamak istediğim iskele,marina vb ücretleri koşulları nasıl oluyor.
3 - Araba ehliyeti gibi bir belge almam gerekiyor mu ? Teknenin ruhsat vb gibi kaydı tutuluyor mu
4 - İlk defa bu işi yapacağım. İsteğim mesela hafta sonları prens adaları etrafında gezinmek, aklıma esen adaya demirlemek gibi. Hiçbir bilgim yok yol gösterir misiniz

Sağolun varolun

 
merhaba,

ben de tekne olayına merak sardım ancak fiyatlar gerçekten çok pahalı.
konu sadece teknenin pahalılığı da değil, marina, yakıt, bakım bunların hepsi para. şu an boşta olsam da yarın öbür gün işe başladığımda da yüksek tempoda çalışacağım. o yüzden ufak bir şey alsam bile ne kadar kullanacağım bilmiyorum.

o yüzden kiralama olayı sana da bana da daha uygun gibi gözüküyor. hani 2-3 arkadaş olunsa kişi başı cüzi bir ücrete altından kalkılabilir gibi geliyor.

yine de diğer arkadaşların cevaplarını görmek lazım tabi.
  • alisveris arabasi  (12.05.12 12:37:15) 
@alisveris arabasi

Aslında benim aklımda 2.5 - 3.5 metre arası oldukça ufak bir tekne var. Bu nedenle marina yerine balıkçı barınağına demirlemeyi düşünmüştüm. Fiber teknelerin bakımı oldukça kolaymış. Yakıt masrafı konusunda bilgim yok ama hedeflediğim rota maltepe - adalar olacak. Kaç deniz mili var, yakıt ne kadar gider hesaplamayı bilmiyorum.

En az 2 haftada bir kullanmak istiyorum, bu sıklıkta olunca satın alınabilir belki. Bakıcaz artık...
  • burka  (12.05.12 14:32:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.