[]

batık mı değil mi?

sevgili karayip korsanları,

elimizde batık gemi olmasa da batık bir tırnak var. daha doğrusu emin değilim olup olmadığından.

hiç yapmadığım halde, boş bulunup ayak baş parmak tırnaklarımı derin kesmişim. 10-15 gün oldu, her gün kremliyorum yumuşasın da canımı acıtmasın düşüncesiyle.

tırnaklar biraz büyüdü ama kenarları parmak etine batıyor ve canımı yakıyor? daha doğrusu zonkluyor gibi:/

1- bu, batık denen şey midir yoksa geçici bir sorun mudur?
2- bir kere batık olunca hep böyle mi kalır?
3- kurtulmak için ne yapmalı ne etmeli?

özellikle böyle kötü bir tecrübeyi yaşayanların ya da çevresinde şahit olanların bilenlerin cevap yazmasını ümit ediyorum.

ışık ve sevgiyle,

 
sanki sorun orada gibi;
uzadıkça acısı azalmıyor devam ediyor;)

  • holy diver  (11.05.12 23:13:35) 
Geçsin diye üzerine iyice basarak daha da acı çeken(bu acıdan da zevk alıyodum mazoşistlik varmış demek ki neyse) ve iyice batmasına sebep olan zeki(!) ben bu durumu yaşadığım için anlarım halini. Tek çözüm doktor olmuştu böyle önce gümüşle etimi yaktılar olmadı sonra tırnak etin içine doğru büyüdüğünü fark ettiklerinde cerrahi operasyonla müdahale etmişlerdi.


  • extraterrestrial  (11.05.12 23:22:37) 
@extraterrestrial,

basit bir yanlış tırnak kesimi için hemen doktor ve cerrahi operasyon falan mı ya?;/

sende de tırnağı derin kestiğin için mi olmuştu?

ben, tırnak kesmesiyle oluşan bu durumun "batıkmış" gibi görüntü ve his verdiğine ama tırnak uzadıkça bundan kurtulunacağına inanmayı istiyor ve tercih ediyorum. hiç ümit yok mu bu konuda?
  • holy diver  (11.05.12 23:28:58 ~ 23:29:23) 
@want2die,

hah işte duymak istediğim cevap buydu;))
zaman içinde kendi kendine geçecek yani.

ayakkabı konusunda sorun yok. rahat ayakkabılar giyiyorum. zaten kısa süre sonra açık sandaletler/terlikler giymeye başlarız.
  • holy diver  (11.05.12 23:31:09) 
Ben genelde kısa kestiğimden ayak tırnaklarımı hafif batma vardı. Üzerine bi'de çok sevgili bi'teyze feci bir şekilde çiğnemişti ayağımı. Sonra acı çekmeye başladıkça ben de iyice bastırıyodum batan tırnağımı. Sonrasında parmağım mosmor olunca doktora gitmek farz oldu tabi.

Bu arada eczanelerde satılırmış ciddi olmayan tırnak batması için ilaçlar varmış bir danış faydası olur.
  • extraterrestrial  (11.05.12 23:33:57) 
@extraterrestrial,

"Bu arada eczanelerde satılırmış ciddi olmayan tırnak batması için ilaçlar varmış bir danış faydası olur."

hah işte bu da aradığım ikinci güzel cevap;))

***
seninki bayağı sadistçe bir yaklaşımmış. ben bilakis ayaklarıma daha çok ilgi göstermeye çalışıyorum, tüm bedenin yükünü kapalı ayakkabılar içinde çekiyorlar diye;)
teşekkürler.
  • holy diver  (11.05.12 23:39:59 ~ 23:41:44) 
aynı hatayı yapıp tırnak batmasıyla senelerce uğraşmış insanım. biraz uzadıysa eğer pamuğu çok ince şekilde elinde rulo gibi yaptıktan sonra tırnağınla etin arasına tampon gibi yerleştirirsen ister istemez tırnak ete batan kısımdan ayrılmış oluyor. eğer bir süre ayakkabı falan giyerken bu önlemi alırsan zaten eski haline büyük ihtimalle döner.


  • takintili insan modeli  (12.05.12 00:19:28) 
@takintili insan modeli,

böyle bir şeyi ben de okumuştum. demek işe yarıyormuş. onu da deneyeceğim. teşekkür ederim;)
  • holy diver  (12.05.12 11:36:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.