[]

Çelik Yapılar Neden Tercih Edilmiyor?

Merhaba dostlar,

Dün sanırım televizyonda bir adam çıktı anlattı çelik yapılar hem ucuz hem dayanıklı hem geri dönüştürülebilir vs vs anlattı. Gerçi kendisi çelik yapılar yapan bir firma sahibiymiş sanırım ama merak etmedim değil. Madem bu kadar avantajı var, hem diğer yapılardan ucuz, hem daha hızlı yapılıyor o zaman neden tercih edilmiyor bu çelik yapılar?


 
bu çelik yapı ile ilgili bir belgesele denk geldim. tarihi yarımada da nakkaş diye bir mağaza var altı yere batan sarnıcının bir kısmını kapsıyor mülk sahibi burayı beton yerine mühendisle iş birliği yaparak çelik kolonların üzerine oturtmuş böylece sarnıcın kolonlarına yük binmeyecekmiş. bu durum beton inşaatının iki katı maliyete sebep olmuş.


  • patlak fermuar  (11.05.12 22:53:50) 
Çelik yapılara genel olarak ucuz demek biraz düz adamlıktan geliyor. Bazı yapılar vardır ki, pahalı da olsa çelik konstruksiyon veya prefabrik yapmanız gerekir.

Ülkemizde yapılan çoğu bina için betonarme karkas yapmak hem daha ucuz, hem daha hızlı, hem de işçilik sırasında daha fazla hata kabul edebilir cinstendir.
  • sheba and the albino girls  (11.05.12 23:02:09) 
Normal boyutlardaki binalarda iyi ama gödelen vb. yüksek ve/veya büyük binalarda metal yaşlanması ilerde dert oluyor diye biliyorum. Üstelik yangın vb. durumlarda ısıya dayanamayabiliyor. Örnek: 9/11


  • metal revolution  (11.05.12 23:18:07) 
@metal revolution ısı konusunda yanlış bence

www.youtube.com
  • dieselsingle2  (11.05.12 23:32:39 ~ 23:32:57) 
çelik yapıları bilen mühendis, işçi az. öyle olunca pahalı oluyor. ucuz olsa çelik yapardı herkes.


  • dark horse  (11.05.12 23:52:50) 
mukavemeti en yüksek, ısıya en dayanıklı ve en uzun ömürlü yapılar çelik yapılardır. o yüzden gökdelenlerin tamamı çelikten yapılır. yüksek mesafelerdeki rüzgar kuvvetlerine beton dayanmadığı için çelik tercih edilir. betona nazaran çok pahalıdır.


  • rony  (12.05.12 00:19:50) 
Harun Yahya şarlatanını kaynak göstermeyelim bari...

Günümüzde çelik gökdelenlerin merkes kısmı güçlendirilmiş betonla destekleniyor. Bu sayede yangın çıktığında metal eğilse bile beton ayakta tutuyor onu. İspanya'daki bir gökdelen yangınında spatlandı bu. Yani sırf çelikle yapılmıyor artık, beton öyle ya da böyle kullanılıyor.
  • metal revolution  (12.05.12 00:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.