[]

İzmir'den Efese Gitmek

Merhaba, biz İzmir'den Efes'e gitmek istiyoruz. Nerden nasıl gideriz? Nereleri gezelim? Müze Kart çıkartalım mı? Cumartesi her yer açık olur mu? Yol ne kadar sürer? Yanıma kaç litre su almalıyım? Neler bilmem gerekiyor? Tavsiyelere açığım. Teşekkürler.




 
izmirin neresinden gidiyorsun ? nereden gittiğine göre değişir süre.Ayrıca 0.5 litrelik pet şişelerden alsan yanına yeterli.


  • kurbaga kermit  (11.05.12 21:55:03) 
@kurbaga kermit, yok su kısmı işin geyiğiydi, 2 kişi gidicez bi bayan bi erkek, birimiz bornovada, birimiz balçovada ama sanırım otogar'a gidip oradan gideceğiz. Daha iyi bi çözüm yoksa tabi.


  • 3 atli 7 katli  (11.05.12 21:56:58) 
müze kart her türlü çıkart zaten 1 yıl boyunca her yeri gezersin. hele de öğrenciysen hemen çıkart.

otogardan selçuk otobüslerine bin.
selçuk'ta otogarda inip yine otogardan kalkan efes minibüslerine bin.

şapka alın mutlaka. bi de güneş kremi sürün.

içerde bazı yerleri gezmek için ekstra para ödemen gerekiyor (kütüphaneydi sanırım.)

akşamüstü gezmek daha keyifli olabilir (saat 4-5 gibi) ya da sabah saatlerinde. havanın durumuna göre tabii şu sıra abartılı sıcak yok.

izmir selçuk 2 saat bile değil 1 küsur saat. selçuk'tan efes 15 dakika mı ne yahu zaten.
  • anlam  (11.05.12 22:00:50 ~ 22:02:51) 
izmir otogardan selçuk tam 1 saat sürüyor. selçuk'tan minibüsle efes ve meryem ana'ya gidersiniz, 10 dakika sürmez. sabah çıkın, öğlen meryem ana ve efes'i bitirmiş olursunuz. gelmişken selçuk kalesine ve müzesine de bi bakarsınız. öğle yemeğini selçuk'ta yer şirince'ye geçersiniz. bedavaya tadımlık meyve şaraplarını götürür, en beğendiklerinizden 1 tanesini açtırır içersiniz. 3-4 tane de alırsınız. akşam yemeğini de şirince'de çeşitli otlar ya da çöpşiş yiyerek halledersiniz ve mutlu mesut izmir'e geri dönersiniz.

selçukluyum .)
  • repins  (11.05.12 22:11:06 ~ 22:27:28) 
Peki müze kartı yarın orda çıkartabilir miyim?
Kaçta çıksam uygun olur?
Git-gel müzeleri gez kaç para harcanır? Yol paraları dahil, yemek hariç?
  • 3 atli 7 katli  (11.05.12 22:41:44) 
müze kart öğrenciye 15 tl. efesin giriş ücreti ise 25 tl.

müze kart çıkartmak için, fotoğraflı nüfüs cüzdanınız gerekli.

efesin giriş kapısında 1 dk da çıkıyor.

ne kadar erken o kadar iyi. sabah ilk iş erkenden ve çok kalabalık olmadan efesi gezmek olmalı.

meryemanada müzekart geçmeyecek. 3,5 tl ücreti var.

arkeoloji müzesi görülmeli. (müzekartla bedeva)

müzenin arkasında, antik dünyanın yedi harikasından biri olan artemisiondan geriye kalan çukur var. fotoğrafı çekilmeli.

müzenin arkasından, saint jean kilisesine giden yolda, isa bey cami var. bi bakmalı.

isa bey camiinden 3 dk uzakta saint jean kilisesi var. (müzekart geçerli)

yemek için, ciğer severseniz selçuk merkezde seçkin ciğercide yiyin. 10 tl falan olmalı. çopşiş de denenebilir.

akşamüstü mutlaka şirinceye gitmeli. meyve şarabı tatmalı. (12-15 tl arası)
  • anonimyususer  (11.05.12 23:15:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.