[]

camasir makinasiyla ilgili.

5 kg kapasiteli camasir makinasini surekli 2.5 kg camasir koyarak calistirsam uzun vadede alete zarar verir mi?
2.5 kg varken sikma esnasinda makina daha bi sallaniyo. zamanla tamburun ekseni degisir mi acaba?



 
tamburun yayları öyle yada böyle zmanla ilk günki gerginliğini kaybedecek 2.5 kilo yıkamanız uzun vadede böyle bir zarar verecğini düşünmüyorum.


  • basond  (11.05.12 21:37:25) 
yarım yük, hem makinenin mekaniğine zarar hem de daha çok elektrik yakar. ama kısa vadede bu ikisini de hissetmezsiniz.


  • elif gorse mertek sanan ordinaryus  (11.05.12 21:44:27) 
1. makinede yay olmaz hidrolik süspansiyon olur. goo.gl evet onlar da zamanla bozulur ama yay değildir.
2. çamaşır makinesini kullanma kılavuzu okumadan kullanıyor olduğunuz belli. çünkü zaten sadece uzun bir kaç program dışında makine tam 5 kg olarak doldurulmaz. örneğin yünlü yıkama prgramında koymanız gereken en fazla 1.5 kg'dır (bu kuru yük anlamındadır)
3. bkz: i.imgur.com
yani az değil çok yüklemeniz zarar verir. makineniz sürekli sallanıyorsa bu ya çamaşırların içinde düğümlenip topaklanmasından olur. (atkı fular gibi şeyler ayrı bir torbada yıkayın) veya makinein ayaklarının yere tam basmamasından (milimlik boşluk bile harekete neden olur) kaynaklanır.
  • ben smyrna  (11.05.12 22:12:31) 
@ben smyrna,

çamaşır makinesinde kazan askı yayları vardır. bahsettiğiniz amörtisler kazanın altındadır askı yayları ise kazanı üsten gövdeye sabitler.

makineye az çamaşır koymak başlı başına bir topaklanma sebebidir. yarım yükle çamaşır dengeli dağılmaz ve uzun vadeli yarım yük kullanımları tambura ve sair mekanik aksesuara zarar verebilir.

aynı zaman bu dengesiz yükler makinenin yüzde 5-10 a kadar daha fazla akım çekmesine sebep olur.
  • elif gorse mertek sanan ordinaryus  (11.05.12 22:18:48 ~ 22:19:46) 
içini açıp baktım gözlerimle gördüm inan bana yay vardı...


  • basond  (11.05.12 22:45:37) 
evet yay var. doğru. üsttekileri unutmuşum. sarsıntı denince doğrudan amortisörlere gitti aklım. peki kullanım kılavuzundaki az çamaşır miktarlarına açıklama nedir?


  • ben smyrna  (11.05.12 22:52:46) 
soru aslinda "haftada 4/5 defa makinayi yarim calistirmak uzun vadede zarar verir mi?" seklinde olsaymis daha dogru olurmus.

@ ben smyrna, oncelikle verdiginiz detayli bilgi icin tesekkur ederim. ama kullanma kilavuzunu detaylica okudum, kaldi ki makinenin ekraninda da secilen programda max kac kg yuklenmesi gerektigi yaziyo. pamuklu disinda 5kg olan da yok.
kullanma kilavuzunda makinayi cok 5kg nin altinda calistirmayla ilgili bir aciklama yapmamislar.
bi de evim ahsap ev, makinanin yuku ne olursa olsun sikma esnasinda sarsiliyo, ama yarimda daha biraz daha fazla iste.
annemin makinasi ayni dertten muzdarip. zavalli tam dolu olmadan calistirilirsa tamburu vuruyo. servis de ful doldurarak kullanmasini tavsiye etmis.
aynisi benim de basima gelsin istemedim. yilanin basini kucukken eziyim (mi?) diye sordum.


@ elif gorse mertek sanan ordinaryus, sanirim en isime yarayan senin cevabin oldu.
  • lamartin  (11.05.12 23:51:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.