[]

Motorsiklet kazası, platin takılması, okul ve askerlik.

Arkadaşım bir motor kazası geçirmiş geçen cuma. Femur kemiği(uyluk kemiğinin kalça kemiğiyle birleştiği yermiş sanırım) kırılmış, ameliyata alıp platin takmışlar. 2 ay falan yatalak.

Şöyle bir durum var ki, arkadaşım bu sene üniversiteden mezun olacaktı, olamazsa yaş sınırını geçtiğinden askere alınacaktı. O yüzden bu dönem kredileri doldurdu falan, derslerini verecekti, ama şimdi okula bile gidemeyecek. Yani okul uzayacak, ama askerlik dolayısıyla uzatma lüksü de yok. Yani normal şartlarda okulu bitiremeden askere gitmesi gerekiyor.

Ancak hastanede bir sürü kişi "askere gitmezsin artık" falan gibi laflar etmişler buna.

Soru: Bu arkadaş askerden muaf olabilir mi?

 
femur kemigi uyluk kemigi zaten. platin tam olarak nasil ve nereye takilmis o önemli. benim kemigin icinde var platin cubuk. askerlik yapmasina engel yoktur diye rapor verdiler.


  • atmacaged  (22.09.08 22:46:10) 
teşekkürler.
upload.wikimedia.org

head kısmını aşağıya bağlayan yer kırıkmış, yani başka fikirleri olanlardan veya tecrübe etmiş olanların fikirlerine açığım.
  • kurukafa  (22.09.08 23:41:57) 
eğer normal haraket edebiliyorsa alırlar askere. artık eskisi gibi düztaban falan dinlemiyorlar. en olmadı spor yasağı verirler.


  • insanimsi  (22.09.08 23:56:39) 
hiç sanmıyorum. geçen hafta askerlik muayenesine gittim hemen yanıbaşımda fazla kilolu bir arkadaş vardı. boyu ve kilosu orantısızmış çocuğu askere almak için çocuğun kilosunu eksik yazdılar. kitabına uyduruyorlar yani bi şekilde.


  • deadstar  (23.09.08 00:30:29) 
benim bacağımda platin var,bana da söylediler hep de, atıyorum yürümesinde bir sorun varsa almazlar askere.

ama askerde eğitim almaması garanti.

ayrıca askere fln gidemez bu aralar, ayağa kalktıktan sonra fizik tedavisi var. 2 ay yatakta yatan adam 3 ayda eskisi gibi zor yürür ama yürür korkmasın. walla çok üzüldüm, çeken bilir ayrıca.

zorla askere almazlar, silah altı dönemlerini de atlattıktan sonra, okuluna devam eder.
  • thefirstfbli  (23.09.08 03:07:23 ~ 03:09:36) 
cevaplar için teşekkürler. sorun şu an askere gitmesi değil, bu sene okulunu bitiremezse seneye alıcaklar, ve bu halde okula devam edemiyor. müzik ile alakalı bir bölümde ve notlar ders üzerine proje şeklinde yürümekte o yüzden derslerini geçmesi mümkün olmayacak ve seneye yaş sınırını geçtiği için okulunu bitiremeden için askere alacaklar diye korkmaktayız.


  • kurukafa  (23.09.08 04:58:49) 
hangi hastahanede yatıyor bilmiyorum ama devlet hastanesinden de rapor alıp askerlik muayenesi esnasında görevli astsubaya verip sevk alsın. gerisi gata, kurul vs... yapacağını sanmıyorum.


  • pain  (23.09.08 09:11:53 ~ 09:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.