[]

video dosyası türleri ve video editleme hakkında

amacım şu: elimde misal 1680x500 gibi abuk çözünürlüğe sahip bir video var. flv formatında. bunu adobe premier ile açıp bir yerine bir imaj koyacağım. videoyu standart ölçülerle hazırlamak istiyorum. mesela 1280x720. kalite kaybolmasın ama tutup da 1gb'lık output vermesin istiyorum.

premier'de açabilmek önce total video converter ile dosyayı dönüştürüyorum. sonra premierde işlemi yapıp export ediyorum.

ama kalitesiz ve orantısız çıktılar oluşuyor.

hem total video converter hem de adobe premier'de bir ton video türü ve video boyutu seçeneği var.

böyle durumlarda premiere dosya alırken ve premierden export ederken hangi video türünü seçmek lazım, boyut olayı nasıl ayarlanır sorularına cevap olabilecek özet geçilmiş, tips&tricks/cheatsheet türü bilgilere ulaşabileceğim bir yer arıyorum.

google'da değişik varyasyonlar denedim ama ulaşamadım istediğim gibi bir yere. tavsiye edeceğiniz bir websayfası var mıdır?

 
Öncelikle videohelp.com sitesini öneririm. Hem uygulama hem de tutorial olarak oldukça faydalı. Tam olarak emin değilim ama AviDemux programıyla videoyu imaj koyacağınız kısımdan ikiye bölüp premierde birleştirebilirsiniz gibi geliyor. Bilgisayarınızdaki codecleri de kontrol edin güncelleyin gerekirse.


  • noctiluca  (12.05.12 00:00:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.