[]

uykusuzluk ve artan hayalgücü-yaratıcılık

özellikte 24 saat üzerinde uykusuz kalınca hayalgücüm ve yaratıcılığım şahlanıyor sanki. neden acaba?




 
uykusuzluk kafa yapiyordur?


  • enedwaith  (22.09.08 16:33:54) 
ben yedek subayken 24 saatlik nöbet tutmam gereken durumlar oluyordu kısla güvenlik subayı pozisyonunda. ertesi gunun sabahında (yani yataktan kalkalı 25-26 saat olmusken) günün doğumunu izliyordum. açıyordum bir de müzik. beyin normalde calistiği tarzdan farklı calisiyordu. yaratıcı yorgun uyanık hızlı dingin nasıl tanımlasam bilemiyorum.. benzer bir durum olabilir..


  • eleventh american esme has met  (22.09.08 17:30:08) 
benim de uykusuzken aklıma gelenlerin onda biri normal zamanda aklıma gelmiyor. ancak şu farkla uykusuzken belirli bir konuya yoğunlaşamıyorsun. üzerinde durmaya başladığın anda uyku bastırıyor vazgeçiyorsun. sadece daldan dala atlamak suretiyle yaratıcılığını sergileyebiliyorsun. uykusuz olmadığında ise tam tersi daldan dala atlamak sıkıcı geliyor ama bir konu üzerinde yoğunlaşmak kolay.


  • caturanga  (22.09.08 18:17:33) 
belki de uykusuzken aklınıza çok aptalca fikirler geliyordur da siz zaten uykusuzluktan aptallaşmış olduğunudan dolayı onları süper falan sanıyorsunuzdur.
ama ben uykumu uymuşken de, bu düşüncelerin çok süper olduğunu farkettim derseniz. ben de size uykulu durumuzda aldığınız ilk intiba sizin sonradan yapacağınız tespitleri etkiler, manipüle eder derim.

not:uykuluyum.
  • rpmcmurphy  (22.09.08 18:59:29) 
@rpmcmurphy
buna katılmıyorum. tespit sadece bir yanılsamadan ibaret değil. arada aptalca şeyler de çıkıyor ama bunlar bütünü kapsamıyor. en basitinden vardiyalı çalıştığım günlerde gece çalışıp sabah işten geldiğimde yatmadan önce bütün gece aklıma gelen şeyleri gitarla çalardım. kardeşime de videoya aldırdığım kayıtlarda gördüğüm şu ki şu anda uğraşmama rağmen o şekilde doğaçlama güzel bir şeyler çıkmıyor ortaya.
aynı şey fikirler, espriler vs. için de geçerli.
  • caturanga  (22.09.08 19:09:08) 
Aşırı uykusuzluk insanda gerçekten kafa yapıyor
Sarhoş gibi oluyorsunuz etraftaki cisimler insanlar hal hareketleri daha bi gribinize gidiyor acaba şu adam şimdi ne düşünüyordur tarzından garip sorular aklınıza geliyor.Sonra yatıcağınız zamanı düşünmeye başlıyorsunuz ve yürüdüğünüz yolu unutup bi kendinize geldiğinizde istediğiniz yere ulaştığınızın farkına varıp mutlu mutlu gülücekler saçıyorsunuz :)
(bkz: Ben bu gün bunu gördüm)
  • Bravefart  (22.09.08 20:38:01) 
içinde benim dışımda bir kişinin uyuduğu bir odayı uyumaya çalışırken full dolu gördüğümü bilirim (sesleri dahil).

ve rüya değildi.
  • tom riddle  (22.09.08 21:05:31 ~ 21:06:07) 
@tom riddle

Cok fazla harry potter izliyorsun eminim melez prens i double izlemişsindir :)
  • Bravefart  (22.09.08 21:19:10) 
şimdi dikkat ettim de, 40 saattir uykusuzum. ilk 30 saatten sonra iki halüsinasyon gördüm. oluyor yani, beyin de bodruma yerleşmek istiyor.


  • tom riddle  (22.09.08 22:44:19) 
benim dediğim şey zaten belli bir kesinlik içermiyor haliyle. mesela ben de kendimi en fazla yaratıcı uyumadan önce hissederim. bazı bilim adamları ve filozofların geçmişinde de uyku/zihin işlevi arasında bir ilişki kurdukları yada kurma istekleri gözlenmiştir. bir yerlerde okumuşuzdur en azından buna benzer şeyler.

ben öss ye hazırlandığım zamanlarda, yatmadan önce çözemediğim soruları, sabah uyandığımda aklımda cevaplarıyla beraber bulduğum oluyordu ki bu başka bir türüdür konuyla dolaylı yoldan ilişkili olarak. hali hazırda uykunun insan fizyolojisine yaptığı şeylerin tam etkisini bilememiş olmak da işin bir gerçeği.

sonuçta, kendi adıma konuşmak gerekirse, hayatımın uzun bir döneminde uyku problemleri ve uykusuzluk çekmiş biri olarak; uykunun zihinde kesin bir yaratıcılığa yol açtığına inanmam mümkün değil. 48 saat civarı uykusuz olduğum günleri hatırlamaya çalışırsam belki bunlardan sadece yüzde 10unda normalin üstünde bir yaratıcılığa sahip olduğumu düşünebilirim. hatta sadece sanabilirim çünkü yargılar zamanla işlerliğini ve anlık durumlara uygunluğunu kaybediyor ister istemez. bu yazıyı da şu an uykusuzken yazıyorum ve zihnimin yaratıcılıktan biraz uzak olduğunu düşünüyorum. ama yine de anlık coşmalar oluyor olabilir zihinde, buna katılabilirim.
  • rpmcmurphy  (23.09.08 00:17:25) 
şimdi kaynak belirtemeyeceğim ama bi yerde uykusuzluğun (bkz: meskalin) etkisi yaptığını okumuştum.


  • peki  (23.09.08 00:35:27) 
(bkz: uykusuzlugun yarattigi sarhosluk hissi )

:) super bi duygu bence..
  • dolphingirl  (23.09.08 10:27:11 ~ 10:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.