[]

Böbrek taşını kırdırmasak kendiliinden elbet bi gün bi şekilde düşer mi?

İyi geceler öncelikle,

Abimin böbreğinde ve kanallarında böbrek taşları varmış, 8,5mm kadarmış en büyüğü ki o da mesaneye düşmek üzereymiş (dünkü rapora göre).

Çok araştırdım, genellikle düşürebilmek için gilaburu, altın otu, bol su, zıplamak, koşmak vs gibi tavsiyeler buldum.

Fakat sorum şu ki,

nerdeyse 1 cm çapındaki bir taşın kanaldan idrar yoluyla atılması ne derece mümkündür? Erkekte idrarın çıkış noktası (ne diyeceğimi bilemedim oraya) sanki 1-2mm.ymiş gibi geliyor da bana,
taş da keskin kanatıcı bi şeymiş hani, parçalayıp kanatmaz mı ortalığı?
Kırdırmak gerekir di mi büyük olduğu için?

Bir de, kırdırmanın maliyeti ne olur sosyal güvencesiz?

Teşekkürler beni uykuya kavuşturacağınız için.

 
o çok ağrı yapar. benim 3 mmlik taşlarım sağ taraftan gelirse sağ bacağım sağ testisim uyuşuyo. kanatma olasılığı çok yüksek ki kenarları keskinse çok sıkıntı yapar.

babamda da var benim. adam mercimek tanesi kadar taşları sızlanmadan düşürüyor. bi doktora göstersin muayenesi ultrasonu falan devlette sigortasız 100 liraya gelir.

iyi gelen bişi de var. ben 6 ay önce yine böyle yatağa düşecek kadar sıkıntılı bir taş düşürme sürecinden sonra bir tane balığın kafasındaki kemiği sodada eritip içtim. 1 hafta böbreklerim ağırdı hep. sonra kesildi. t6 aydır da tık yok. balığın ismini öğrenirim yarın kızarkadaşımdan söylerim.
  • ayiadam  (11.05.12 00:25:02 ~ 00:25:34) 
hafız gilaburu'yu es geçmesin. altın otu da öyle. ben o şekilde pıt diye düşürdüm ki zaten çoğu kişi de aynı şeyi söylüyor.

içsin zarar gelmez, bitki zaten.
  • brkylmz  (11.05.12 00:34:04) 
kadınım fakat belki fikir verir diye yazıyorum.

ilk düşürdüğüm taş yarım santimdi. öldürücü bi ağrısı vardı. onda doktora gitmiştim ne olduğunu bilmediğim için. o da ilaç yazmıştı. çıkan taşı gözlemledim. yarım santim yoktu, içeride dağılmış olmalıydı. elime alınca da ufalandı zaten.

ama o acı çekilmez... doktora sorun bi bence..
  • supergirl  (11.05.12 00:35:47) 
erkeğin idrar yolu daha uzun bu da daha fazla acı demek. bol su bol bira. maydanoz kaybatıp içmek de faydalıymış denemedim.ama kırdırsa daha iyi. taş böbrekteyken sıkıntı yok da harekete geçince acısının tarifi yok uzmanlara göre insanın çekebileceği en büyük acılardan/ağrılardan birisiymiş ki ben 3 mm likte taşta duvarları tırmalıyordum acile morfin dayadılarda kendime gelmiştim.


  • mr fusion  (11.05.12 01:17:30) 
Doktordan mutlaka destek isteyin. O acı ölüm eşiğine yakın bir ağrı. Öyle kendiliğinden bi gün düşmeyen taşlar da var.

Ben de ameliyat olmuştum. Benimki, en büyük, 3 cmdi :P
  • dessy  (11.05.12 08:50:39) 
kırdırmadan öyle büyük taş zor be. kırılsa bile zaten yada 2-3 ufak taş ya da kum olarak atıyosun onu. gene ağrı sancı oluyo sonuçta.

ben bi kere taş düşürdüm bi kere kum döktüm. (kadın) aklıma geldikçe bile içim cız eder. babam sancısı başladığı zaman küveti iyice sıcak suyla doldurup şişe şişe bira alır girerdi içine. biraz (nisbeten tabi) iyi geldiğini söylerdi ağrısına.

bana salatalık tohumu kaynatıp içirmişlerdi, daha kolay düşer diye, tohumlar da ilaçlıymış zehirlendiydim hatta. bi de iğdeyi kaynatıp içince daha kolay düşüyor. daha kolay dediğim 1 haftada döktüm kumu. taş 3 günde düştü. şimdi azcık böbreklerim ağrısa panik atak geçirmeye başlıyorum acaba taş mı gene diye.

allah kurtarsın ne diyim.

özet: nekedar çok çiş yaparsan o kadar hızla ilerler içerde taş gibi düşünün. bol bol su veya bira veya ıhlamur gibi idrar söktürücü şeyler içilecek. gazoz gibi suda eritilip içilen bi toz ilaç var, o da idrar söktürücü. ağrı kesici olarak hafifken buscopan, dayanılmayacak kadar olunca emedur+novalgin iğne.
  • halanne  (11.05.12 09:48:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.