[]

dreamweaver uzmanlık sorusu---çok kötü durumdayım

mallığıma doyamıyorum su anda.
dreamweaver uzerinde php ile çalışıyordum az önce.
programda acık bir dosya vardı adı: contact.php
aynı zamanda programda acık OLMAYAN home.php diye bir dosyam daha vardı. programda acık olan contact.php dosyamı ctrl+s ile farklı kaydedip home.php olarak kaydetmeye calıstım.
----doğal olarak bana uzerine yazılsın mı diye sordu ...
ben de evet yazılsın dedim.
ve o anda gözümde şimşekler caktı!!
home.php nin içi cok farklı bir dosyaydı bunu nasıl geri döndürebilirim ??

ÖZET: içi dolu dosyayı acık degilken uzerine baska bir dosya yazdım.
bunu geri getirmemin bir şansı var mı ?

NOT: ctrl+z demeyin çalışmayacagını bile bile denedim, tabi ki çalışmadı!

 
dreamweaver'dan anlamam fakat her IDE programı genelde arkasında bir "temp" dosyası bırakır. Dreamweaver'ın bu tür dosyalar için kullandığı, c:\users\ alt klasörlerinde bir temp klasörü olması gerek. orayı bir kurcalayın derim.

home.php'yi açıp ctrl+z yapmayı deneyin?

edit: tabi bu temp dosyasna programı kapattıktan sonra ulaşmak imkansız olabilir falan.
  • Dr. Kissingher  (10.05.12 19:23:26 ~ 19:23:53) 
Daha önceden home.php'yi açtın mı hiç DW'de? Eğer açtıysan temp sistemi işe yarayabilir, öteki türlü maalesef bir yolu yok.


  • Rochefort  (10.05.12 19:26:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.