[]

yapılan yatırımın geri dönüşü hakkında

sizce yaptıgınız ticari bir yatırım(gayrimenkul arsa araba vs saymıyorum) ayda ne kadar para kazandırırsa mantıklı bir yatırımdır?
örneğin 500.000 tl lik ticari bir yatırım yaptınız.aydda ne kadar kazanmalısınız? 5000 tl mi 50000 tl mi?



 
yaklaşık 8500 tl yeterli bir kazanç olur


  • mutsuzadam  (09.05.12 22:11:26) 
yatırımına göre değişir. taksi plakası alırsan o parayla aylık 3500 gibi gelirin olur. istanbul'da arsa alırsan bina dikilene kadar vergileri nedeniyle gelirin değil, giderin olur fakat bina yapılacağı zaman büyük kâr elde edersin. iş yeri açarsan zaten apayrı bir tablo. yani yatırımına göre değişir.

en doğru karşılaştırmayı yapabilmek için önce yatırım yapacağın alanı seçip sonra o alandaki seçenekleri kıyaslamak lazım.

mesela taksi plakası için, istanbul'da bir plaka almak mı, ankara'da iki plaka almak mı?, arsa için boğazda küçük bir arsa almak mı, silivri'de büyük bir arsa almak mı, tarla almak mı? menkuller için altın almak mı, döviz almak mı, borsa oynamak mı, bankaya yatırmak mı ... gibi. Bunları kıyaslamak daha doğrudur.
  • sinematematikci  (09.05.12 22:14:21 ~ 22:15:10) 
bunun bi hesaplama yontemi vardi sanirim. belki bi bilen vardir. bu sekilde isin karli olup olmadigi hesaplaniyor..


  • toshiro  (09.05.12 22:17:29) 
5 yılda kendini amorti edebilmeli. yani aylık 10.000 iyidir.


  • ground  (09.05.12 22:23:35) 
bı ise 500000 yatiricam ayda da 5000 lira getirse ne olur bı boka yaramaz min 10 15 bin getirmeli yoksa uzu n vadede batarsın


  • Bysb  (10.05.12 00:08:39) 
şöyle hesapla, parayı bankaya faize koysan ne kadar getiriyor, net kar ondan fazla değilse işle uğraşacağına bankaya koy kafan rahat olsun. veya başka sektörlere yönel.


  • r_u_h  (10.05.12 01:09:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.