[]

Plastik Matarada Yesil Noktalar. Yosun?

selam,
uzun suredir kullandigim plastik mataranin icinde alt kisimlara dogru bi kac tane mercimek buyuklugunde koyu yesil nokta olusmus.

1. bunlar nedir? yosun mudur?
2. niye olmus olabilir?
3. nasil gecerilir?

tesekkurler simdiden

 
küf?


  • neira  (09.05.12 21:19:55) 
mumkun. cozum?


  • gerard  (09.05.12 21:26:21) 
yosundur, kaynar suyla çalkala ya da diş fırçasıyla fırçala. sağlığa zararı yoktur ama koku yapar. suyun içindeki sporlar sayesinde yayılırlar, her suda vardır bu sporlar.


  • thracian  (09.05.12 21:26:29) 
kaynar suyla erimesin simdi plastik?!


  • gerard  (09.05.12 21:28:43) 
plastiği evde üretebildiğimiz kaynar ile eritemeyiz korkma.
yani bir de tehlikeli bir şey değil ama pislik sonuçta yani ömrü tükenmis onun
babam da 2 sene aynı pet siseyle su içince dibi yemyeşil olurdu ıyy
  • neira  (09.05.12 21:31:54) 
eğer kaynar suyla o matara erirse sen zaten o matarayı at.

hatta bence o matarayı at; çünkü yosun tutan mataralar genellikle antibakteriyel değildir. antibakteriyel mataralar var onlardan al.
  • thracian  (09.05.12 21:32:47) 
benim damacananın borusunda oldu aynısı, güya kaynak suyu içiyoruz.


  • blackmail  (09.05.12 21:36:21) 
1- yosundur muhtemelen
2- sudan olur normal, plastik yosun tutar
3- kaynar su işi sakat matara işe yaramaz hale gelir hepten. sadece fiziki açıdan bahsetmiyorum ama plastik zaten genel anlamda sağlıksız bir şey. mümkünse metal bir matara kullan veya alternatif olarak yosunlaşma filan oluşmadan 2 haftada bir filan matara değiştirebilirsin illa plastik kullanıcam diyorsan.
  • in vino veritas  (09.05.12 21:38:29) 
şahsi görüşüm; bulaşık yıkadığınız deterjanlarla yıkayıp güzelce durulayabilirsiniz.


  • cool pich  (09.05.12 21:56:19) 
o bu değil sürekli kullandığım o plastik makara kansere davetiye çıkarır.


  • kalpteki delik  (09.05.12 22:37:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.