[]

Şifreli not tutma

İşim ve yapım gereği notlarımı şifreli tutmak istiyorum nasıl yapıldıkları konusunda biraz fikir sahibiyim ama en sağlam şekilde nasıl yapılır bilmek istiyorum?

edit;
metin olarak kağıt ve word' de.

 
bilgisayarda mı kağıda mı?


  • in vino veritas  (09.05.12 18:53:52) 
bi söz attın ortaya ayıklamaya çalışıyolar.
Google docs kullan

  • arden v2  (09.05.12 18:55:34) 
kağıtta ise alfabe geliştir. öğrenmesi zaman alır, hızlı yazması falan ama 8-9 senedir kullanıyorum, çok faydasını gördüm.


  • ykyt  (09.05.12 18:57:03) 
cebirsel şifreleme metodları var
matris yöntemi, vigenere şifrelemesi, afin şifrelemesi rsa falan filan.
matris yöntemi uygun bence. kimse bişey anlamaz ondan :)
  • rodeocu  (09.05.12 19:10:21) 
en iyi yol dosyayı rarlamak ve bunu yaparkende şifre koymaktır.
hem çok kısa ve basit bir yoldur hem de şifresi çözülemiyor rar dosyalarının.

  • etna  (09.05.12 19:10:43) 
Kolay şifreleme yöntemleri var, telefondayim suan yoksa paintte çizer atardım. Şöyle birşey kısaca ( daha sonra çözerim söz )

A(B)C mesela; A yerine ( oluyor b yerine ( ) , c yerine ). Bu olay parantezden çok # bunun boş kısımlarına harf yerleştirerek oluyor . Şekil dışında kolay ama bilinen bir teknik her harfin 2 sonrasını falan kullanmak a yerine c mesela. Tubitagin mi ntv nin mi ne vardı böyle bi şifreleme kitabi.

Bunun dışında ben google docs kullanıyorum. Gerçi şimdi google drive oldu adı.

Not: hadi kendi alfabemizi kuralım olaylarını çok yasadim, 8.sınıfta yapmışım bir tane , onu bir arkadaşım saklamış en son doğum günümde bana onunla mektup yazmis, hediye olarak verdi 5 6 yıl sonra , öyle anlatmak istedim :D
  • utkucbkc  (09.05.12 19:50:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.