[]

Polarize Cam Şeysi Temini

Merhaba yenilmez Galya'nın optik uzmanı savaşçıları!
Aklımıza bir soru takıldı, küçük bir deney yapmak istedik.
Ama malzeme konusunda sıkıntı yaşıyoruz.
Deneyenleriniz bilir, güneş gözlüklerinde polorize özelliği varsa, yansımayı engeller vs. vs..
Bir de testi vardır bu camların, gözlüğü takmadan bir yere bakarsınız boş kağıttır, gözlüğü takıp bakarsınız kağıtta resim görünür.
Biz bu görünüp görünmeme olayını kendimiz uygulamak istiyoruz..
Sallıyorum bir gözlük alıcaz polorize, bir de bu polorize camla bakınıp görünen, normal gözle bakınca gözükmeyen malzemeyle birşey hazırlicaz.

Amma velakin bu malzeme nerde satılır? Adı nedir?
Ne diye aramak lazım? "Polorize gözlükle bakınca gözüken garip şey" demek mantıklı gelmedi Eminönü'ne gidip..

Şimdiden mucho gracias..

 
Polarize cam normalden daha ince güneş gözlüğü üzerine kaplanan çok ince bir film tabakasıyla elde edilen ışığı polar yani kutuplaştırarak yansımaları kesen bir camdır.
Aradığınız gözlüğü takınca resmi tam gözlüksüz eksik gördüğün test resmini gözlük toptancılarında bulabilirsin mağazalar vermez.
Eğer amacın gözlük camının polarize olup olmadığını anlamak ise,bunu cep telefonu ekranıylada yapabilirsin polarize camdan bakıldığında ekran normal gözükür ama ekranı yan cevirirsen ekran kararır.
  • denizcimavisi  (09.05.12 13:26:29 ~ 13:27:14) 
iki tane polarize gözlüğü 90 derece ile üst üste koyarsan simsiyah bir görüntü alırsın.


  • ozdek  (09.05.12 13:35:53) 
@denizcimavisi : Amacımız herhangi bir gözlüğü test etmek değil.
Asıl amaç, normal gözle insanların bakıp göremediği bir görseli, bizim vereceğimiz gözlükle onlara gösterebilmek. İlk aklıma gelen bu polarize olayı oldu.. Ondan araştırıyorum.

@ozdek : farklı testler yapmak gerekecek yani :)

Yukarıdaki sebepten dolayı bu malzemeyi arıyorum..
  • quaker  (09.05.12 13:46:16) 
Polarized test card

www.google.com.tr

www.knightoptical.com

eğer final döneminde kullanmak içinse. bizim de zamanında aklımızdan geçti ama uygulamaya dökemedik...
  • janavarorion  (09.05.12 17:07:26 ~ 17:09:53) 
@janavarorion : Yok ders için değil.. Biraz daha amatörce bir uygulama..
Ayrıca link oldukça işime yarayacak.. Çok teşekkürler..

  • quaker  (10.05.12 00:53:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.