[]

Altın alsam mı ya?

hiç ekönömiden, serbest piyasadan falan anlamam. inişler çıkışlar bilmem. altın son 4 ayın en düşük seviyesine inmiş diyolla, şimdi alacağım bi miktar altın bana4-5 ay sonra güzellik katar mı?




 
Bu aralar bankaların altın hesabı reklamları çok karşıma çıkıyor.
Belli ki bir hinlikleri var, yükseleceğini düşünüyorum ben de..

Edit: Onların verdiği faizden daha fazla yükseleceğini tahmin edebiliriz.
  • pitcheuse  (09.05.12 12:18:19 ~ 12:18:45) 
kesinlikle al acayip düştü dün 92tl idi gramı


  • zenc  (09.05.12 12:27:17) 
yahu hala al dıyolar arkadas bi kiside nie alması gerektigini yazsın , yukselme dayanagını bı yazsın..

4 ayın en dusugu ama son 100 yılın da en yuksek sevıyelerınden bıraz asagısında.. ABD Q3 u acıklamadıgı surece altın 1230 dolar/ons seviyelerine yani gramı 78 e kadar geri düşecek.. detay yazarım özelden istersen...
  • kennym  (09.05.12 12:42:47) 
yastık altı uzmanına soracaksın bu konuyu kanımca.
ekönümi, ons, o, bu; sen ben gibi düğünde geline çeyrek takan adamları (henüz kimseye takamadım ekönömik yetersizliklerden dolayı ama ilerde bir gün muhtemelen çeyrek takarım) ilgilendirmeyen konular. "altın alayım da şurda dursun lan yoksa yerim ben bu parayı" diyorsan evet mantıklı al ama bozdurmak için öyle hemen heveslenme. 3 4 belki de 5 yıl dursun durduğu yerde. ha bu süre zarfında 2ye katlarız uçarız kaçarız diye heveslenme umsuluk olursun. belki bi miktar zarar da edebilirsin. ama hepsini yemekten iyidir yani.
4 5 aya sana güzellik katmaz. strese sokar. güzelliğini alır kırışır, buruşursun düşünmekten. 4 5 aya bozduracaksan paran para olarak cebinde dursun en azından güven verir.
  • cecilia  (09.05.12 12:52:34) 
arkadaslar lütfen şu duyurudaki son 1 yılın altın duyurularını bı aratın.. altın gramı 108 tl onsu 1900 dolarken bile hala altın kazandırır al al diyenler vardı , 108 den 93 tlye düştü gramda 15 tl yav yaklaşık %15 hala altın kazandırır uzun vadede diye üfürüyo insanlar.. e tabi altın uzun vadede kazandıracak bu ekonomik bi kural.. ama ne kadarlık bi uzun vade bunun ongorusu yok kımsede.. emtiaların mıktarı nakıt para mıktarından daha az artmaktadır piyasada. yanı yıllık cıkarılan altın mıktarı , yıllık basılan para mıktarına göre görece daha az oldugu ıcın emtiaların büyük kısmında bu yukselıs olur .. bahsedilen 4-5 aylık süre içerisinde altının yukselıp dusmesi genel yapıyla ılıskılıdır. nedir bu genel yapı ?

mevcut durum parasal sıkılaştırmaların yavas yavas basladıgı bır ortam bu da emtia piyasalarında baskıya neden oluyor. neden ? çünkü parasal sıkılaştırmalar piyasadaki nakiti faiz artırımları ile çekmeyi hedefliyor. sıkılaştırma hedefliyor ve piyasaya sürülmüş trilyonlarca dolarlık nakiti artık sünger gibi emmesi gerek..
e nakit azalınca insanların emtia yani nakit harici mallara olan talebi de azalıyor.. yada nakit ihtiyacı olanlar ellerindeki emtiaları satarak bunu gidermeye calısıyor bu da emtialarda arzın talepten fazla olmasını saglıyor.. işte bu yüzden son parasal gevşeme Q2 ve libya savaşı ile 108 tl ye / 1900 dolar onsa giden fiyatlar gerilemeye başladı.. (dolar 1.80 kabul ediyorum ortalama ) şuan 93 tl de.. ve mevcut durum değişti mi ? hayır değişmedi sıkılaştırma devam ediyor , açınn bakın patır patır faiz artırımları dillendiriliyor hatta uygulanıyor.. altını yükseltecek etkenler ne ?

yeni bir parasal gevşeme Q3 yada yeni bir savaş .. q3 dillendiriliyor ama olacak mı olmayacak mı bilgimiz yok .. FED tutanaklarını iyi takip etmek lazım , yeni bir savaş olacak mı? olabilir de olmayabilirde .. işte bu noktada beklentiler devreye giriyor.. irana dalacaklar mı ? suriye ye müdahele edilecek mi ? buna kimler dahil olucak ..

kararınızı öngörünüzü buna göre verin ; ahanda altının yükselmesi için olması gerekennler ;
1- Doların yükselmesi
2- Savaş çıkması (suriye savaşı cok etkilemez , iran savaşı şart bunun için )
3- Fed den yapılacak bir Q3 açıklaması yada ECB den gelecek bir yardım paketi

Düşüş için olması gerekenler ; mevcut durum düşüşü tetiklemektedir. yeni bir olay bunu hızlandırır.. faiz artırımı FED den yada ECB den gelecek faiz artırım haberi..
  • kennym  (09.05.12 15:27:28) 
bakın altın dolar onsu 1584 dolarak kadar gevşedi.. daha da inecek .. ilk olarka 14XX tutunamazsa 1200 o da tutmazsa 1030 dolar/ onsa inecektir.. bu kademelerden yeni yükselişler için şartlar olgunlaşırsa yeni yükseliş hedeflenebilir ..

tr dilinden konuşacak olursak altın ilk hedefte 88 tl ye gerileyecek.. bu tutar libya savaşı ğatlak vermeden önce gelinen noktaydı.. muhtemelen libya menşeeili alımlar yüzünden tr de 108 tl ye kadar çıkış trendini tetikledi.. ülke alındı mallar paylaşıldığına göre normal seviyeye geri gelir beklentisi daha ağır basıyor benim açımdan. bunun da göstergesi yeni savaş veya parasal gevşeme olmaması. bu kadar.. şuan 92 civarında.. doların yükselişi bi nebze olsun düşüşü sınırlandırdı.. dolar sabit kalsa dahada inerdi altın bugün için.. onsta 1,13 düşüş yaşamış tl bazında 0,29.. yarın dolar gevşerse aynı oranda altına yansıyacak bu düşüş..
  • kennym  (09.05.12 16:49:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.