[]

keman almak

gerçekten çalmayı bilen birine keman alınacak ama marka & fiyat hakkında hiç bilgimiz yok. bilene ne almak gerekir? maliyeti nedir? gören? eden?




 
stradivarius un kemanları var ama paran yeter mi bilemiyorum.


  • skywalkeremre  (08.05.12 23:14:36) 
sanırım hediye olarak almayı düşünüyorsunuz. gerçekten çalan biriyse hediye keman almamanızı tavsiye ederim. zira çaldığım enstrümandan 2-3 kat daha değerli entrümanda denedim, 4-5 kat da. Ancak bu enstrümanlardan bazıları gerçekten çok iyiydi, bazıları benimkinden üstün değil. Aradaki fiyat farkı 20-30 tl gibi bir fark değil , ciddi rakamlar. yani performansının da o oranda değişmesini beklersiniz ama değişmeyebilir.

tabii belli bir seviyeye ulaşmış bir lütiyeden bütün sazlarının yüksek performans vermesini beklersiniz haklı olarak, sonuçta bu tarz kişiler parasını alıp 2-3 belki 10 yıl sonrasına sipariş alabiliyor.
100 tl den 10 milyon euroya kadar keman var. bu nedenle bahsettiğin kişi ne kadar çaldığına ne aradığına , ne bulabileceğine dair fikir edinmesi adına; gidip ecevit tunalı, yücel açın, özgür tümçelik ve daha nice yerli lütiyelerle tanışsın fikir alsın derim.

iyi müzisyen, lütiyelerle sürekli bağlantı halinde olandır. böylece karşılıklı bilgi alışverişi sayesinde, hem onların sanatını geliştirmesine fayda sağlar, hem de aradığı sazı bulmaya.
yani enstrüman hediye edilmez...
enstrüman işi zevk ve gönül işidir; çaldığı enstümanla bağ kurma meselesidir. ayrıca alacağınız sazın yarısı kadar değerli bir saz, çok daha iyi veya sizin beklediğiniz tona sahip olabilir. çünkü çok fazla parametre var.
tanıdığım bir lütiye aynı ağacın gövdesinden, gramajına kadar farklı yaptığı iki sazın tonunun bile fark ettiğini söylemişti.
  • cismek  (08.05.12 23:18:52 ~ 23:24:25) 
yamaha dünya markası


  • sunset0771  (09.05.12 14:21:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.