[]

Ilaclar Buzdolabinda mi Saklanmali?

kutu icinde bulunan multivitamin, balikyagi, cinko hapi vs. gibi seylerden bahsediyorum. buzdolabi mi oda sicakligi mi?




 
kutularında gerekli saklama koşulları yazar zaten.


  • kedili madam  (08.05.12 09:13:10) 
balık yağı oda sıcaklığında kutu yerlerde muhafaza edilmeli diyor üzerinde (ürüne göre değişiklik gösterebilir), kutu üstünde yazmıyor sanırım saklama koşulları.


  • angelofdeath  (08.05.12 09:13:33) 
saklama koşulları kutu üzerinde yazar; buzdolabı ya da oda olarak değil, sıcaklık aralığı olarak genellikle bulunur.

ilaçların büyük bir bölümü alttaki iki şarttan birine uyar;

2-8 C; buzdolabının normal kısmında
8-25 C; oda içerisinde, çevresel şartlardan etkilenmeyecek bir yerde (güneş ışığı, nem vs.)
  • turkay  (08.05.12 09:36:10) 
balikyagi yani aslinda omega3 cok kolay bozulabildigi icin, gunes gormeden buzdolabinda muhafaza edilmeli.


  • kobretti  (08.05.12 09:38:23) 
serin bir yer olsun güneş görmeyen, bu yeterli. bu buzdolabında ilaç saklama işi bizim toplumda pek revaçta her ilacı dolaba koymaya gerek yok.


  • merena  (08.05.12 10:27:01) 
güneş görmeyen bir rafta saklanmalı. eczanede hiçbirinin buzdolabında olmadığını farketmişsinizdir.


  • fayfim  (08.05.12 11:10:07) 
@fayfim: ama onlar hic acilmamis kutular oluyor.

supermarketteki makarna soslari falan da direk rafta duruyor ama ustunde actiktan sonra buzdolabinda muhafaza ediniz diyor.
  • gerard  (08.05.12 11:27:38) 
yiyecekler bir kere fava ile temas ettiği zaman üzerlerinde bakteri ürer. o yüzden buzdolabında saklanmalıdır. ama ilaçlarda böyle bir durum yok. tablet falan olanlar zaten tek tek açıldığı için tartışmaya bile gerek yok ama kutu şeklinde olanlar da kapandığı zaman içine hava almaz. sıkıntı yok yani.


  • fayfim  (08.05.12 11:35:22) 
@fayfim: e tamam makarna sosu da ayni mantik degil mi? o da acilinca icine hava giriyor, kavanozu kapamamiza ragmen gene de buzdolabinda saklamamiz gerekiyor. ilaclarda da kutuyu ilk defa actiktan sonra icine hava girip bozulmaya neden olamaz mi?


  • gerard  (08.05.12 11:53:34) 
yiyecekleri bozan hava değil havadaki mikroorganizmalar. yiyecekler üzerinde üremeleri için gerekli besin var ama ilaçlar üzerinde yok.


  • fayfim  (08.05.12 12:00:59 ~ 12:01:37) 
fayfim'e ek olarak da ilaçların hepsi şişede ya da kavanozlarda değil. blisterde bulunanlarda bir kere açtığın zaman diye bir şey söz konusu değil. tek tek çıkarıp alıyorsunuz ilacı blisterden. buzdolabında saklanması gereken bir kaç tane özel ilaç var kalanlara gerek yok. prospektüste yazar hangileri buzdolabında saklanmalıdır diye. ilaçla makarna sosu aynı şey değil..


  • merena  (08.05.12 12:52:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.