[]

Uçakta kulak sancısını nasıl engelliyoruz?

Selamlar.

Bugün iç hatlarda gidiş-geliş uçak yolculuğu yaptım. Tam uçak inişe geçeceği sırada kulaklarımda, hatta boğazımda inanılmaz bir ağrı hissetmeye başladım. ve o 10-15 dakika sanki cehennem azabı çektiğim saatler gibi geldi bana.

Normalde çok fazla uçak yolculuğu yapan biri değilim ama bu ay birkaç kez daha binmek zorundayım.

Bu ağrıdan kurtulmanın ya da en azından azaltmanın bir yolu vardır umarım. Yoksa her seferinde yandım :S

Not: Burnu tıkayıp nefes vermeyi denedim o pek yemedi. Daha önce dalış yaparken kulak eşitleme diye öğretmişlerdi. Biraz rahatlattı gibi ama yine de durum çok vahim. başka bir yolu olmalı :S

 
sakız, bi nebze belki...


  • beyimsiz  (07.05.12 23:04:13) 
uçak yükselirken ve inerken ağzınızı açmanız(kibarca tabi) oldukça yararlı oluyor ama bazı uçaklarda basınçla ilgili bir sorun olduğundan(özellikle yurtiçi uçuşlarda) yapılabilecek pekte bir şey yok.


  • lunedor  (07.05.12 23:04:32) 
sakız çiğne. burun tıkama çok faydalı bi iş değil, açarken yine acıyor. bazı inişlerde (senin kanallarda da darlık tıkanıklık varsa) hiçbişey kar etmiyor ben bi kere ağladım. esneyebilmek de iyi oluyor. ama istemli esnemek zor olabiliyor.


  • kediebesi  (07.05.12 23:04:34 ~ 23:19:36) 
  • compadrito  (07.05.12 23:07:38) 
başınçla alakalı bir durum.
herhangi bir enfeksiyon belirtisi yoksa (boğaz ağrısı vs), inişe geçerken arar ara burnunu ve gözleri kapatıp nefes vermeye çalış. basıncı dengelersin.

  • efx  (07.05.12 23:08:11) 
cogu zaman sadece yutkunmak yeter ama yetmezse:
(bkz: valsalva manevrası)

  • bdiablo  (07.05.12 23:11:09) 
enfeksiyon falan varsa çok fazla ağrı yapar, kulakların basınçtan patlıcakmış gibi hissedersin sonra da boğazın acımaya başlar falan. kbb a görünmen iyi olabilir eğer soğuk algınlığı gibi bi şikayetin varsa...


  • gatsby  (07.05.12 23:16:20) 
şu kitapta www.kitapyurdu.com benazir kendi kaleminden kulak iltihabı olduğu için ve çok fazla uçak ile seyehat ettiği için bahsettiğin ağrılara dayanamadığını sakız çiğnemenin bi süre fayda edip sonra etkisini yitirdiğinden bahsediyor. uzun süre pis hücrelerde kendi terinin kulağına kaçtığını ve en sonunda şahsi doktorunun ölümü göze alarak kendisini olası ölümden kurtaran yurt dışında ameliyat olması lazım diye bir rapor yazarak kendisini kurtardığından bahsediyor.

benzeştirdim. belki yön gösterici olabilir.
  • cecilia  (07.05.12 23:23:37) 
yok malesef. kan basınıcınızı düşürmeniz gerekmekte buda pek mümkün değil.


  • basond  (08.05.12 18:04:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.