[]

Göğsün ortasında ağrı hissetmek

selamlar,

yaklaşık 1,5 ay önce halısaha maçı yapmıştım ve maç bittikten 1-2 saat sonra resimde kırmızıyla belirttiğim bölgede kısa süreliğine çok şiddetli bir ağrı hissettim. o ağrıdan sonraki süreçte bunun kadar şiddetli olmasa da her derin nefes alıp verişimde ve orayı kastığımda aynı bölgede batma gibi bir acı hissediyorum. ilk başta kalp veya ciğerlerle alakalı olduğunu sanmıştım ancak ikisine de baktırdım ikisinde de sorun çıkmadı. dahiliye doktoru kaslarla ilgili bi sorun olabilir dedi kas gevşetici verdi 2 hafta kullandım ama o da ağrıya etki etmedi. anlayan arkadaşlara soruyorum sizce o bölgede ne olmuş olabilir? ben kaslarla veya kemikle ilgili olabileceğini düşünüyorum, hastaneneden randevu almam gerekirse hangi birimden randevu almam gerekir?


 
Mide?


  • hair freak  (07.05.12 21:54:11) 
mide olduğunu sanmıyorum derin nefes aldığımda ve yattığım yerden doğrulduğumda hissediyorum sadece.


  • mvpdirk  (07.05.12 21:58:27) 
benim yıllardır çektiğim ağrıya benziyor. ilk olduğunda akut ağrılı bir isim konmuştu, bir merhem kullanmıştım kas gevşetici.
sonra aralıklı olarak tekrar etti bu ağrılı durum.
kas sıkışması, ezilmesi gibi bir şeydi benimkisi.
şimdilerde yineleyince soğuktandır deyip sineye çekiyorum, alıştım arada bir nefes batmasıyla yaşamaya.

gerçi benim bu ağrım olduğunda; her nefes aldığımda göğsümde ciddi bir ağrı oluyordu, bıçak batması gibi. yatamıyordum mesela, yatınca şiddetleniyordu, oturunca dümdüz daha iyi oluyordu, falan filan.

dahiliye bana teşhis koymuştu.
  • sekilci zihniyet  (07.05.12 22:03:39) 
selam, koroner yoğun bakımda çalışırken doktorlardan birinin söylediği cümleyi aynen aktarıyorum;

"gençler mide ağrısını göğüs ağrısı zannedip doktora koşarlar, yaşlılar da tam tersi ciddi olabilecek bir kalp/göğüs ağrısını mide ağrısı zannedip doktora gelmeyi ihmal ederler"

geçmiş olsun
  • nolmus yani  (07.05.12 22:04:28) 
@sekilci zihniyet
evet anlatmak istediğim tam olarak bu aynı şeyleri yaşıyoruz diyebilirim. bi de halısaha maçı sonrasına denk gelmesi kaslarla ilgili olma ihtimalini artırıyor bence.

@nolmus yani
midemde arada ekşime yanma gibi şeyler oluyor başka sorunum yok göğüse vurur mu onun ağrısı?
  • mvpdirk  (07.05.12 22:12:37) 
Vurur tabi ki, hatta alıntıladığım gibi ağrısını göğüs veya kalp ağrısı zannedebilirsin. Ki ekşime falan da varsa, %90 ihtimal midedir diyorum.


  • nolmus yani  (07.05.12 22:17:12 ~ 22:18:05) 
peki bunun tedavisi nasıl oluyor kolay bişey mi?


  • mvpdirk  (07.05.12 22:19:18) 
hastaneye falan gitme. dediğin gibi kas ya da kemiklerle ilgili. kendiliğinden geçecektir.


  • the kene  (07.05.12 22:25:53) 
2 aydır geçmedi.


  • mvpdirk  (07.05.12 22:28:42) 
Tedavisi hakkında birşey diyemeyeceğim, ama eğer mide kaynaklı bir ağrıysa tedavisi çok kolay, mide asidini düzenleyici haplar verilir büyük ihtimalle.
Ya zaten hem kardiyolojiye hem dahiliyeye gitmişsin, kalp ve göğüs tetkiklerinin hepsi temiz de çıkmış, bi midenle alakalı tetkik yapılmamış. Yani kötü ihtimaller elenmiş.

  • nolmus yani  (08.05.12 20:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.