[]

Arabanın şase numarası nerede olabilir? Yok Allah yok.

2000 model renault megane hatchback aracımın şase numarasını şaseye çakılmış olarak bulamadıklarından tüvtürk'te muayeneden kaldı. git bul getir dediler. sanayideki bilimum ustalar, servisteki envai çeşit usta, nice ben bulurum diyen koçyiğitler telef oldu da bulamadılar numarayı. arabayı mıncırmadıkları yer kalmadı (tüpü bile söktük de bagajdan altında yoktu la) aynı model arabası olan arkadaşlardan ya da abuk subuk bir yerde olabileceğine dair bir fikri olan arkadaşlardan ricam bir yanıtlayıverin.




 
reno servisine sorsana?


  • hope ender  (07.05.12 21:21:32) 
arka koltuğa oturanın ayaklarını koyduğu yerin altındaki paspasların altında olması gerek. şöför tarafı değil de diğer taraf.


  • ykyt  (07.05.12 21:24:35) 
Sağ ön koltuğun altına (halının altına) baktınız mı?


  • layer26  (07.05.12 21:25:07) 
servise sordum elbette. bulamayınca ne yapalım şase numarası mı basalım diye lakayt bir tavır içersindeydiler.

yedek lastiğin altına baktık.

sağ ön koltuğun altında, paspasın altında döşeme var. döşemeyi sökmedim. üstünden yokladım da bir şey yok gibi. söksem mi acaba döşemeyi. döşeme değişmemiş orijinal diyorlar ama bilemiyorum. makina mühendisleri bile bulamıyorlar. pfsss.
  • kakalamar  (07.05.12 21:30:24) 
şase nonun ruhsatta yazıyo olması lazım ya ben mi çok yanlışım şu an bilemedim. motor kısmında kaputun bağlantı yerlerinin oralara, motorun etrafındaki şase kısmına baktınız mı?


  • kediebesi  (07.05.12 21:35:55 ~ 21:36:40) 
ruhsattaki numarayı al, renault u ara, fabrikasını. şu seri numaralı arabamın seri numarasını bulamıyorum de, öğrenip sana söylesinler.


  • sttc  (07.05.12 21:47:52) 
evet hamsi ne yazık ki oraya da baktık. orada etiket halinde var. ama etiketi kabul etmiyorlar, böyle şaseye kazınmış/çivilenmiş numara istiyorlar. hatta o kısımın plastiğini söküp altına da baktım yok oğlu yok.

kediebesi oralara baktık, illa da böyle soğuk damga gibi olanından istiyorlar, ruhsatta zaten var, hatta etikette de var ama olmuyor işte.
  • kakalamar  (07.05.12 21:48:21 ~ 21:52:04) 
saol sttc. renault'ya yolladım. neredeyse 1 hafta oldu geri dönen yok. o değil 1 ay içinde muayeneye tekrar girmezsem, verdiğim para yanacak. gerçi bulunsun da tek o yansın.


  • kakalamar  (07.05.12 21:50:33) 
yakın zamanda şöyle bir şey de bizim başımıza geldi.

volvo marka aracın V8 motoru değişecekti, yeni motor sipariş edildi, isveç'ten geldi. ama motorun üzerinde numarası yoktu. araç çekiciyle götürülüp bilmem nerede motor numarası motorun üzerine yazdırıldı vs vs.

yani, olabiliyor böyle şeyler, çok sık olmasa da..
  • holy diver  (07.05.12 23:16:57) 
arabaniz ikinci el mi, sifir mi almistiniz? sasi numarasi sasinin uzerine islenir uretimde. calinti arabalarda sasi numarasi kazinmis ya da degistirilmis olabiliyor. arabanizda boyle bir durum olmadigina emin misiniz? uretimde unutulmus olmasi gibi bir ihtimal pek yok bence.
yapabileceginiz sey su: genel mudurlukten "bu arabanin sasi numarasi sudur budur" diye yazi alabilirsiniz. genel mudurluk boyle bir yaziyi ancak yetkili servisin inceleme yapmasi halinde verebilir. ben ticari arac sektorunde calisiyorum -- sasi numarasinin yanlis islendigi durumlarda musterilere bu tip yazilar verdigimiz oluyor. ancak dedigim gibi, ilk akla gelen sey calinti olmasi filan gibi yasadisi durumlar oldugundan, genel mudurluk bu yaziyi cok kolaylikla vermeyebilir.
umarim halledersiniz, kolay gelsin.
  • layouter  (08.05.12 00:01:35) 
2000 model megane değil ama 2001 model clio arabam var. benimki sağ ön koltuğun altındaki halının altında. paspasın altındaki döşemeyi sökme tabii ki orası değil. koltuğu sonuna kadar geriye itele. benim arabada ön koltuğun altında ıvır zıvır koymalık bir kutucuk var plastikten. onun içinde dikdörtgen şeklinde, üç kenarı kesik bir halı var. onu kaldırıyorsun, altında kendileri. şimdi evdeyim. inince fotoğraf çekip yüklerim.

işte o fotoğraflar:

imgur.com
imgur.com
imgur.com
  • kibritsuyu  (08.05.12 08:41:53 ~ 11:24:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.