[]

ing. astarı yüzünden pahalıya gelmek

buna yakın bir kalıp, kullanım var mı arkadaşlar?

teşekkürler.


 
the game's not worth the candle
the cake's not worth the candle

  • holy diver  (07.05.12 15:04:10) 
tureng sözlükte üstteki deyimler verilmiş. ancak burada ufak bir anlam farklılığı var. üstteki deyimlerin asıl karşılığı bizdeki "yaptığı hayır ürküttüğü kurbağaya değmiyor" sözü. eskiden elektrik olmadığında oyunlar mum ışığında oynanır, zevksiz bir oyun geçtiğinde de "the game's not worth the candle" denirmiş. yani o kadar mum harcadık ama boktan bir oyun oldu. yani ortaya çıkan şey yapılan masrafa değmiyor. "astarı yüzünden pahalı" deyimi, "bir işi ucuza yapayım derken daha beter masrafa girmek" anlamına geldiğinden bu kalıplar tam olarak karşılamıyor. gerçi yakın bir kalıp dediğinize göre belki işinize yarayabilir ama ben o ufak farklılığa dikkat çekeyim dedim.


  • kül  (07.05.12 15:11:14) 
@kül,
bahsettiğin nokta benim de dikkatimi çekti, ama bazen farklı anlama gelen cümle bizde farklı bir deyimi karşıladığı için, bunda da öyle bir şey herhalde diye düşündüm..

  • holy diver  (07.05.12 15:16:07) 
@holy @kül

''the accessories cost more than the thing itself'' gibi de bir kullanımı varmış. hadi ben de bunu ekleyeyim duyuru sahibi olarak.
  • diskbudur  (07.05.12 15:17:47) 
@diskbudur,

olmuş bu. senin soruna yukarıdaki örneklerden daha uygun, anlam olarak.
aksesuarları, malın kendisinden daha pahalıymış. astarı yüzünden pahalı'nın bir diğer şekilde ifade edilişi olmuş.
  • holy diver  (07.05.12 15:27:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.