[]

bilgisayarım çok yavaş

harddiskim oyun ve ıvır zıvır programlar dışında bomboş, bütün dosyalarım externalda hatta onu da 1 haftadır takmıyorum ama makine oturum ekranına gelene kadar 2 dk geçiyor. hatta sifre girdikten oturum açmaya kadar da 2 dk bekliyor. değisik olarak usb çoklayıcı taktım ona da su an sadece optik mouse bağlı acaba bununla alakalı olabilir mi? virüs falan yok. msconfigden ıvırzıvırı da kaldırdım




 
harddiskin çok dağılmış olabilir. disk birleştirmeyi dene ;)


  • hakmut  (07.05.12 13:40:47) 
Şimdi öncelikle, kaynak kullanımınızı bir incelemeniz lazım. İşlemci(CPU) ve Hafıza(Memory & RAM) kullanım istatistikleriniz ne alemde? Ondan sonra bunlar normal ise, disk utilizasyonu çok mu yüksek? bunları bir kontrol edin, sorunu adreslemeden çözemezsiniz.

Event Viewer da hata mesajlarını biraz inceleyin göze çarpan birşey var mı? Bunu gözlemleyin.
  • kobretti  (07.05.12 13:51:06) 
ccleaner ile bir temizlik yap komple. sonra smartdefrag programıyla defrag işlemini yap. değişimi farkedeceksin.


  • trakyali gulyabani  (07.05.12 14:12:15) 
ccleaner ve smartdefrag yaptım bi nebze hızlandı ama hala oturumu açtıktan sonrası acaip yavaş. msn falan 1 dk sonra açılıyor. tabi o arada firefoxa basıyorum o da geç geliyor. üsenmesem şu usb çoklayıcıyı sökücem arkadan belki o kastırıyordur diye.
format atiim bari

  • neira  (07.05.12 15:02:26 ~ 15:02:46) 
ssd (solid state disk) alın kurtulun bu dertten. işletim sistemi için 60 gb lik bir ssd alın diğer programlar, oyunlar vs. için normal hard disk kullanın. 1 senedir ssd kullanıyorum, aynı ilk günkü performans devam ediyor. windows 7 de hoş geldiniz yazısı görünmüyor, açılış müziğinin bir kısmı duyuluyor; o kadar hızlı.

hard disk te işletim sistemi şişmeye başladıktan sonra yavaşlama kaçınılmaz oluyor. istersen format at en fazla 1 ay hızlı çalışır sonra yine yavaşlar.
  • saruwatari  (07.05.12 16:48:40) 
ccleaner'ın araçlar/başlangıç menüsünde bilgisayar açılırken çalıştırılan programların listeleri var. oradan gereksiz olanları kaldır. açılışı çoğunlukla onlar yavaşlatır.


  • trakyali gulyabani  (07.05.12 19:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.