Giriş
(5)

süzgeç

bull
biliyorum pek teknik bir soru değil ama, yine de en uygun başlık burası... şimdi elimde ekteki resimde de yer alan süzgeçlerden var. meyve sebze filan yıkarken güzel oluyor... suyu süzülüyor... üstelik kenarlarındaki aparatlar evyeye filan da sığıyor. güzel yani... lakin şöyle bir derdim var bu mere
biliyorum pek teknik bir soru değil ama, yine de en uygun başlık burası...

şimdi elimde ekteki resimde de yer alan süzgeçlerden var. meyve sebze filan yıkarken güzel oluyor... suyu süzülüyor... üstelik kenarlarındaki aparatlar evyeye filan da sığıyor. güzel yani...

lakin şöyle bir derdim var bu meret nasıl temizlenir yau. önceki gün tam bir saat suya tutmak suretiyle temizlemeye çalıştım. hala tam temizlenmedi.
hayır control freak filan değilim. ama denemediğim halt kalmadı. süzgeç fırça ile fırçalanmıyor. ne bileyim sünger ile silinmiyor. bayağı iri bişi olduğu için suya filan da sokamıyorum. kala kala bir suya tutmak kaldı. o da bir saat sürdü işte.

bilen bilmeyen önerisi olan varsa... bi buldurun yau.

süzgeç resmini eklemeyi becerememişim meğer... beynim süzgeçe dönmüş...
0
bull
(20.09.08)
eh pek teknik bir cevap olmayacak ama:

süzgeçi değiştir. harcadığın emekten fazla getirisi olacaktır.

resim de koymamışsın hoş...
0
mortifera
(20.09.08)
sonrası için: özellikle süzgeç ( ince telli olanlar) ve rende kullanıldıktan hemen sonra suyun altına tutularak artıkların yapışması önlenir. bundan sonraki kullanımlardan sonra akan suyun altında bir süre kirleri akıtırsan, sonra yıkasan da olur süngerle ya da makinayla.
şu an için: süzgeçteki kir ne türde bilmiyorum ama organik atık yapışmışsa, bir leğene çok sıcak suda bekletebilirsin. şayet köşelerdeki girintilerde kir toplaşıp siyah lekeler olduysa da, yağ çözücü döküp ( sprey) bekletirsen ve sonra sıcak suda beklemeye alıp fırçalarsan çıkacağı varsa çıkar kirler.
0
pyro clustic flow
(20.09.08)
bulaşık fırçası, lavabo fırçası gibi fırçalarla bol deterjanla fırçala. her tarafı köpük olsun. iyice temizlenir öylece. benim aynı materyalden yapılmış süzgecim var öyle temizliyorum. kullandıktan hemen sonra hemen fırçala ki üzerinde bişiler kaldıysa kurumasın. sonra bol su ile yıka. lavabonun içine tamamı sığmazsa önce bir tarafını sonra diğer tarafını yıka.

bulaşık makinesi çok tavsiye etmiyorum. materyale zarar verebilir.

eğer üzerinde bişiler yapışmış kirlenmişse @pyro clustic flow'un dediği gibi bir leğen içine sıcak su, bol deterjan ve çamaşır suyu koy, beklesin içinde kir yumuşasın ve sonra bahsettiğim fırça ile iyice fırçala.
0
mea maxima culpa
(20.09.08)
biraz ortalığı ıslatan bir yöntem ama kesin çözüm diyebilirim. musluğun ağzına parmağınızı basarak suyu pffşşşşşfşffft diye tazyikli bir şekilde süzgece fışkırtırsanız deliklerde ne var ne yok çıkıyor.
0
kibritsuyu
(20.09.08)
bulasik deterjanli sicak suyun icine batirin, batmiyorsa agirlik koyun ustune, dursun icinde bir sure, sonra cikarip durulayabilirsiniz
0
ermanen
(21.09.08)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.