[]

Dell deli ettin beni! Ne yapayım akıl verin lütfen..

Evet sevgili duyurucular,
Geçen aylarda paylaştığım sorunun nedeni belli oldu nihayet.

Mart ayında Saturn'den aldığım Dell Inspiron 5110 B45F45 ttnet olan her yerde internete bağlanıyor ama Kablonet kullandığım evimde bağlanamıyordu.

Dell müşteri hizmeti Dell in bu modelinde Kablonet kullanıcılarından aynı sorunun geldiğini söyledi. Bu modelde Wireless ve blutooth kartları tek kart olduğundan Kablonet bunu tanımıyormuş. Parça değişimi vs de olmuyor bu sebeple. Çözüm aradıklarını söylediler.

Ama sonuç olarak benim bütün işlerim, tezim vs yarım kaldı. Evimde internete giremez oldum. Saturn de 14 günlük iade süresini geçtiğimi söyledi..kabloneti de iptal edemiyorum sözleşme devam ediyor.

Şimdi ben ne yapayım:
a- Saturn ün önünde kameraları da çağırıp laptopu yakayım.
b- Mahkemeye verip hem onları hem kendimi sürüm sürüm süründüreyim. Sosyal medyada karalama kampanyası başlatayım.
c- Dell i satayım, paşa paşa yeni bilgisayar arayayım tekrar. (özellikleri de iyiydi, aynı fiyata eşdeğerini bile bulamam)
d- öleyim, kurtulayım.
e- diğer
f- hepsi

 
sorunu tam olarak anlamadım ama sanki, kablo modemi değiştirince sorun düzelir gibi geldi. ya da o modeme, ek donanım takılırsa...


  • hollowlife  (06.05.12 21:49:50) 
sorun dell in üretim hatası ise eger tuketici mahkemesi vasıtasıyla muadil bir laptop alabilirsin dellden


  • mortac  (06.05.12 21:53:35) 
Geçici çözüm: Device manager'dan bluetooth'u disable yapıp denediniz mi girip girmediğini?

Kalıcı çözüm: Kablosuz bağlantı adaptörleri uluslararası standart olan IEEE 802.11 b/g/n 'den bir ya da bir kaçını kullanır. Kablo modem de bu standartı kullanır, TTNET'in modemi de, WiFi özelliği olan cep telefonu da, sizin notebook'unuzda.

Aldığınız ürün bu özelliğe sahip olduğunu (802.11b/g/n) iddia ediyor ve de buna rağmen siz bu özelliği kullanamıyorsanız ürünün AYIPLI MAL olduğunu öne sürerek 6 ay içinde iade etme sanşınız olmalı. Bu durumdan kesin eminseniz, bağlı bulunduğunuz bölgedeki Tüketici Hakem Heyetine başvurun, gerisini onlar halletsinler. Öncesinde ilgili şirkete (Satürn) başvurduğunuzu da belirtmeyi unutmayın.

Fakat durumu kısa ve öz bir şekilde açıklayın yoksa kullanıcı hatası olarak geri dönüş alabilirsiniz.
  • turkay  (06.05.12 22:01:30) 
@hollowlife; kablonet ve dell modem değişmesinin çözüm olmayacağını söyledi..

@mortac; dediğin yolu da düşündüm ama yeterince vakit kaybettim, davanın sonuçlanması da zaman alır. tezim uzadı bu yüzden. maddi manevi zarara uğradım..bilgisayarı camdan atacak sinir seviyesine geldim artık. bünyem kaldırmaz sanırım dava sonuçlanana kadar.

@cosmicstring; dell in wireless kartı iptal edip harici wireless kart kullanıp denedik ama maalesef çözüm olmadı.
teşekkürler yine de yorumlarınız için..
  • su olsam ates olsam  (06.05.12 22:03:48) 
1-kablo modemin wireless bağlantısını iptal edin.

2-30-40 liraya ya wireless özelliği olan bir modem ya da kablonet ile uyumlu bir access point alın fakat durumu gördüğümde bence modem almanız daha iyi gibi.

3-ethernet üzerinden wireless modemi bağlayın ve kablonet modemin ip ile ilgili yaptığı bütün işlemleri kapatın, yani ip dağıtımını öteki modem yapsın.

eğer durumunuz varsas bunları deneyin, maliyet olarak ikinci el bi wireless modem lazım.
  • saiko  (06.05.12 22:21:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.