[]

çalışırken iş aramaca

Şu anda çalışmakta olduğum bir şirket var (ne güzel dimi) ve kendime çalışırken yeni bir iş arıyorum.

Klasik iş arama sitelerine cvmi koydum, profillerimi düzenledim. Hatta çalıştığım şirketin kullanmış olduğu iş arama sitesinden de kendilerini ambargolu firmalara ekledim de adamlar es kaza benim cv yi görüp, ulan bu adam iş arıyorlarmış demesinler.

Daha dün iş yerinden birini, iş arıyor diye (o da gidip sanırım iş arama sitelerinde geziyormuş mesai saatlerinde) işten çıkarmışlar, azıcık tırstım. CV yi aranamaz yaparsam o zaman bir esprisi kalmayacak, sadece başvurduğum şirketlerin cv mi görmesi güzel olabilir tabi ama emin olamadım. Her sitede kendi firmamın adını arıyorum acaba ilanları var mı diye. Başka yapabileceğim, aklıma gelen birşey de yok.

En son çalıştığım firmanın adını falan gizleyebiliyormuşum ama o da benim iş arama sürecime engel olur mu bilemedim.

 
bir de şirket içinde bilgi işlem departmanı varsa kariyer.net gibi sitelere takılmayın kara listeye alabilirler.


  • gaza gelen  (06.05.12 18:23:02) 
iş yerinde bi firewall var, ne halt ettiği konusunda bilgim yok, o yüzden mesai saatlerinde bilindik iş sitelerine girmiyorum, sadece girip baktığım bir tane site var. Artık onu da önüme koyarlarsa çevir kazı yanmasın yaparım


  • bonjurkes  (06.05.12 18:24:56) 
camia küçüktür, çalıştığınız firmadaki kişilerin arkadaşları başvurduğunuz firmalarda çalışıyor olabilir. Bu nasıl adamdır acaba diye bilginiz dışında sorabilirler ki bu arada iş aradığınız anlaşılır.

bilginize.
  • zenlaid  (07.05.12 11:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.