[]

akıl verin bana. çalayım mı bu köpeği?

dün bir yerde arkadaşlarla yemek yerken pencerenin dışında japon kurdu vardı, dünya sevimlisi bir şey. iki yaşında falan. köpeğin sahibi yandaki dükkanı işletiyor ve sadece mama veriyormuş sabahları. et yüzü görmemiş hayvan. ben dayanamadım camı açtım, iki kilodan fazla pişmiş et ve kemiği yarım saatlik süre içinde önüne attım, çatır çutur yedi.bir buçuk litre su verdim hiç suyu yoktu, bir dakikada hepsini içti. dünkü sıcağa rağmen şerefsiz sahibi ne beslemiş ne de su vermiş anlaşılan ve bu her gün bu durum böyle. pislikten kendi bokunda boğuluyor adeta köpek. normalde beyaz ama kahverengiye dönmüş. diğer arkadaşlar köpeği sevmek için çağırdı ama sadece bana geldi. acayip sevdim iti. arkadaşımın iş yerinin bahçesi kendisi için çok uygun. sahibinden istesem vermezmiş ama bakmıyor da köpeğe.
şimdi ben bunu çalayım mı? çalarsam nasıl çalayım? yakalanırsam sonuçları ne olur? hırsızlık her durumda kötü bir şey midir?



 
daha once kopek beslemediyseniz japon kurdu (asil ismi akita) beslemenizi kesinlikle onermem, zor kopeklerdir. hem boyutlari buyuk oldugu icin bakmasi zordur, hem de davranis yapisi olarak egitmesi zordur (oldukca bagimsiz kopeklerdir akitalar). bununla beraber baskasinin sahip oldugu bir seyi calmanin da yanlis oldugunu soylememe gerek yok diye dusunuyorum.

edit: ayrica akita'lar saglik sorunlari acisindan da sanssiz kopeklerdendir, veterinere diger cinslere gore daha fazla ugramaniz gerekir.
  • tom riddle  (06.05.12 16:28:06 ~ 16:30:31) 
sahibi görmez, istanbul gayya kuyusu. eğer çalarsam da vermemek için boyarım, estetik bile yaptırırım. veterinerden sahte doğum belgesi bile çıkartırım benim bu demek için :) rengi beyaz.


  • adnan mazmanoglu  (06.05.12 16:29:47) 
yasal olarak suç biliyorsun değil mi?

ve sahibi bakmıyordu demek yemez kanımca
  • neysene  (06.05.12 16:29:50 ~ 16:31:24) 
Madem köpeğe üzülüyorsun, gerçekten seviyorsun, tamamen egondan sıyrılmış bir şekilde karşılıksız bir şekilde seven bir hayvanseversin o zaman ona yemek vermeye, sevgi vermeye devam et.
Çalmak doğru bir yol değil.
Eminim yemek versen, ilgilensen sahibi kızmayacaktır ve hatta sevinecektir de. Bakarsın ilgilendiğini görünce almanı bile teklif edebilir.
Çalma!
Bu arada halen iki kilodan fazla etin varsa gel bir ara beni de besle :)
  • michael_knight  (06.05.12 16:32:28) 
köpekler için hayat sadece kaliteli yemek değildir, hayvanı sahibinden ayırırsan yanlış olur. çocuğu annesinden ayırmak gibi bir şey olur bu.


  • blackmail  (06.05.12 16:33:41) 
yasal olarak bir şekilde yırtarım diye düşünüyorum da ben vicdanen sordum. hırsızlık bence istisnai durumlar dışında vicdanı rahatsız etmeli. o kadar güzel bir köpeğin o muameleyi görmesi beni daha çok rahatsız edecek eğer orada kalmasına izin verirsem. şeytan diyor çal derler ya, bu sefer şeytan çalma diyor.

ayrıca sahibi et vermeyi yasaklamış etraftakilere. şefkatli olsa köpeğe öyle davranmazdı, aç bırakmazdı, susuz bırakmazdı ve pislik içinde yatırmazdı. köpek için bir zorluk olmaz ayrılmak, bilakis sevinir bile.
  • adnan mazmanoglu  (06.05.12 16:34:02 ~ 16:42:22) 
adamla konuşmuşlar zaten daha önce. vermemiş isteyene. hem bakmıyor hem vermiyor yani. hayvana bildiğin eziyet. adamla konuştuktan sonra köpeği verme ihtimali yok yani.


  • adnan mazmanoglu  (06.05.12 16:46:45) 
ne adamlar var yahu. adam köpeğine senelerce tecavüz ediyordu üsküdar'da. sonucu hüsranla bitmedi. aldık, pakladık, yedirdik, içirdik, sahiplendirdik. ama tabii önce çaldık.

diyeceğim o ki çalarken dikkatli ol. adam konuşulacak bir tip değilse çal gitsin. kaçmış süsü verilebilecek şekilde çal. yalnız şunları diğer arkadaşlar dese de yineleyeyim japon kurdu bakmak cidden zordur ve geçici heves olmayacaksa çalın/kurtarın/sahiplenin.

gazan mübarek olsun pirim.
  • arcalion  (06.05.12 16:56:44) 
hani olurda nette falan denk gelirsem akita cinsi köpeğim çalındı /kayboldu bulana şu kadar ödül veriorum diye bir ilan direkt bu duyurunun screenshot ınu yollarım adama (: benim bu davranışım ne kadar etikse seninde davranışın o kadar etik olur bilmem anlatabiliyormuyum.köpeğin belkide nadir bir alerjisi yada sindirim sorunu var ve sahibi bu yuzden et vermior olasılık dahilinde mi evet? benim bir golden'ım var kimsenin yemek vermesini bırak gezdirirken bile her isteyenin sevmesine ilgilenmesine izin vermiyorum ki her yemek verenin/sevgi gösterenin peşine takılıp gitmesin diye böylede bir sadakat eğitimi söz konusu. sahibi kimbilir kaç yüz dolar verdi aldı kaç lira aşı masrafı yaptı bilemezsin. adama para teklif et bakalım kabul edicek mi ?


  • mortac  (06.05.12 18:29:07) 
bir de söyle bir ihtimal var adamın yeterince durumu yoktur kuru mamaya alıştırmıştır hayvanı ete alışsın istemez. 30 x 2 kg = 60 kg et yapar ayda en kötü 500 lira masraf demek bu da


  • mortac  (06.05.12 18:36:48) 
abi seviyorsan git konuş bence :)
ya da sık sık oradan geç belki bir gün tasması açık halde bulursun ve o da seni takip etmeye karar verir. böylece çalmamış olursun

  • spankenstein  (06.05.12 18:42:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.